Håndbold

Danmark søger værtskab for VM i herrehåndbold

Dansk Håndbold Forbund har sammen med to andre nationer søgt om at blive vært for VM i herrehåndbold i 2025.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) rækker ud efter endnu et VM-værtskab allerede inden afviklingen af det kommende VM i Danmark og Tyskland.

DHF har således et bud med i puljen, når værten eller værterne for VM i herrehåndbold i 2025 skal findes ved en kongres i det internationale håndboldforbunds council.

Danmarks lod i puljen er et fælles bud med Norge og Schweiz. Det er ét af de tre bud, der er godkendt i den første del af ansøgningsprocessen.

  • Danmark, Norge og Schweiz i et fælles bud
  • Kroatien
  • Serbien

- Det en del af vores internationale strategi at få mesterskaber til Danmark, fortæller generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, til TV 2 SPORT. 

Tredje bud med Schweiz 

Det er ikke første gang, DHF søger om værtskab til en stor slutrunde sammen med hverken Norge eller Schweiz.

Eksempelvis var Danmark og Norge VM-værter for kvinderne i 1999 og EM-værter for kvinderne i 2010, hvilket kommer til at gentage sig i 2020. Derudover skal Danmark, Norge og Sverige dele værtskabet ved kvindernes VM i 2023.  

Et fælles værtskab mellem Danmark og Schweiz er det endnu ikke blevet til, selvom de to nationer bød på EM i herrehåndbold i 2022 og 2024.

Dengang skulle Tyskland også have været med i buddene, men tyskerne gik solo og endte med at vinde værtskabet i 2024. Det får dog ikke DHF til at opgive håbet om at dele et værtskab med Schweiz, tværtimod. 

- Jeg har en vanvittig lyst til at afvikle et mesterskab, hvor Schweiz er involveret. De er imødekommende, og de er en håndboldnation på vej frem. De har både en professionel organisation og faciliteterne, der kan rumme et mesterskab, siger Morten Stig Christensen. 

- Det er også et udtryk for, at vi gerne vil lære af hinanden og trække nationer ind, som måske ikke er i nærheden af at søge alene. Hvis du har tre værter, så har du også tre hjemmebaner - og dermed stor sandsynlighed for at få endnu flere tilskuere i hallerne. 

Hvad angår herre-EM i 2022 trak Danmark og Schweiz buddet tilbage for at koncentrere sig om slutrunden i 2024, hvorefter Ungarn og Slovakiet fik tildelt værtskabet.

Det næste skridt i ansøgningsprocessen frem mod VM 2025 er, at ansøgerne skal lave et detaljeret bud på afviklingen af slutrunden.