Håndbold

Mors-Thy lider sæsonens ottende nederlag i intenst bunddrama

Mors-Thy har stadig ikke vundet en kamp i denne sæson, efter det lørdag blev til et nederlag på 24-27 til Lemvig-Thyborøn.

Efter otte kampe står Mors-Thy Håndbold fortsat noteret for nul point på ligaens sidsteplads. For ottende gang i lige så mange kampe måtte de blåklædte fra Mors nemlig gå fra banen med et nederlag, da de lørdag tabte med tre mål til oprykkerne fra Lemvig Thyborøn efter en dramatisk afslutning.

- Der kommer meget fysisk i kampen, og jeg tror, det bliver en hård kamp, sagde Mors Thy-keeper, Søren Pedersen til TV 2 SPORT inden kampen.

Og det skulle vise sig at være en meget rammende forudsigelse. For da først dommerne havde fløjtet kampen i gang, var der rigeligt at se til for de to i grønt.

Der blev fra start gået til stålet i begge ender. Forsvarene delte ud af hårde tacklinger, tilskuerne delte ud af buh-råb, og dommerne delte ud af udvisninger og røde kort i den kogende hal på Mors.

Inden for bare et enkelt minut måtte dommerparret nemlig have fat i det røde kort hele to gange. Først var det Mors-Thys Nicolai Spanggaard, der ramte Jørgen Rasmussen i hovedet, da Lemvig-spilleren brød en lang aflevering i Mors-angrebet, og i næste angreb udløste endnu en hånd i hovedet et rødt kort til. Denne gang var det gæsternes Casper Christensen, der måtte tage plads på en af de stole, der var reserveret til udviste spillere.

Samtidig havde hjemmeholdet alvorlige problemer med at spille sig igennem Lemvig-forsvaret, og det kunne ses på måltavlen, som bare viste otte Mors-Thy-mål og et forspring på fire mål til gæsterne efter de første 30 minutters spil.

I starten af anden halvleg udbyggede Lemvig føringen til 17-9, inden hjemmeholdet fik bedre styr på angrebsspillet, og med fire hurtige scoringer kunne bringe sig tilbage i kampen. Det gav muligvis anledning til lidt nerver hos spillerne fra Lemvig. I hvert fald var det pludselig dem, der havde svært ved at sætte bolden ind bag en velspillende Søren Pedersen.

Mors-Thy kom også helt tæt på til sidst. Men det blev dog udeholdet, der trak det længste strå og kunne tage to vigtige point med sig fra den dramatiske afslutning.

Med nederlaget ligger Mors-Thy fortsat sidst i ligaen, hvor de nu har fem point op til dagens modstandere fra Lemvig, som kravler op på en 11. plads foran Ribe-Esbjerg, der dog har spillet en kamp mindre.