Håndbold

To røde kort på et minut i lokaldrama: - Man må bare sige, der er en krig i dag

Der var stor intensitet i første halvleg i lokalbraget mellem Mors-Thy og Lemvig-Thyborøn, hvor der blev uddelt to røde kort.

De fremmødte tilskuere i Sparekassen Thy Arena - også kaldet for 'Bette Balkan' - måtte flere gange rejse sig fra sæderne i første halvleg i kampen mellem Mors-Thy og Lemvig Håndbold og råbe frustrationerne ud.

De første 30 minutter blev nemlig spillet særdeles hårdt. Det kom blandt andet til udtryk ved to røde kørt, der blev uddelt med bare et minuts mellemrum.

Det første røde kort blev tildelt Mors-Thys Nicolaj Spanggaard, da han forsøgte at gribe bolden. Jørgen Rasmussen fra Lemvig-Thyborøn kom dog på mellemhånd og fik Spanggaards hånd i hovedet. Dommerne så situationen igennem på video og takserede det efterfølgende til et rødt kort.

- Det gik simpelthen så stærkt, så jeg ved ikke, om jeg faktisk rørte ham. Jeg kunne bare mærke, at Jørgen kom og ville løbe imellem bolden, og så prøvede jeg bare at tage hænderne frem for at nå bolden før ham. Hvis jeg ramte ham i hovedet, er det vel fair nok, men jeg kan simpelthen ikke sige, om jeg ramte ham eller ej, sagde Nicolaj Spangaard fra sin plads på sidelinjen.

- Man må bare sige, der er en krig i dag. Og der er også krig oppe på lægterne. Det er varmt at spille. Det gælder bare om at holde hovedet koldt, og det må vi håbe, vi gør resten af kampen.

Når de ikke vil ud og kigge på den, må den være klokkeklar

Casper Christensen om sit røde kort

TV 2 SPORTs håndboldekspert var under kommenteringen ikke sikker på, at det røde kort var korrekt. 

- Det var fuldstændig utilsigtet. Han søger bolden, og han ser ikke, at han (Jørgen Rasmussen, red.) kommer. For mig at se, er det helt, helt uden hensigt. Selvom vi har set video på det, tillader jeg mig at være uenig, siger Nyegaard.

Lemvig-spilleren ramte Marcus Dahlin i hovedet. Video: TV 2 SPORT

Dommerne var sikre ved det andet røde kort

Et minut efter måtte dommerne igen gribe i lommen efter det røde kort. Denne gang var det Casper Christensen fra Lemvig-Thyborøn, der ramte Marcus Dahlin i hovedet.

Denne gang valgte dommerne ikke at se situationen igennem på video og gav i stedet et direkte rødt kort til Christensen.

- Der var nok ikke stor tvivl fra dommerens side af, da de ikke skulle ud og kigge på den. Jeg synes selv, at Dahlin søger den ved at gå lidt ned i knæ. Men når de ikke vil ud og kigge på den, må den være klokkeklar, siger Casper Christensen. 

Havde I aftalt, at I skulle spille hårdt i dag?

- Vi havde i hvert fald aftalt, at vi skulle lægge en hård linje for at kyse dem, og det synes jeg også, at vi lykkedes med. 

Og Bent Nyegaard erkender også, at det andet røde kort var mere på plads end det første.

- I forhold til det tidligere røde kort er det her mere klart. Han havde mulighed for at se, at det foregik. Det hører det med, at det var mere kluntet gjort, siger håndboldeksperten.

Oprykkerne fra Lemvig-Thyborøn vandt kampen med 27-24 og kravlede op på 11.-pladsen med fem point efter otte kampe.

Mors-Thy er bundprop i ligaen efter otte nederlag i ligeså mange kampe.