VM håndbold

Rigtig ærgerligt, siger Nikolaj Jacobsen om topscorers VM-farvel

Lasse Møller var inde i billedet til en plads i Danmarks VM-trup, inden han mandag blev dømt ude resten af året med en ledbåndsskade.

Drømmen om at komme til VM i januar ser ud til at være slukket for håndboldligaens øjeblikkelige topscorer, Lasse Møller. 

Mandag meddelte GOG i en pressemeddelelse, at klubbens store profil må se til fra sidelinjen resten af året, efter han den 7. oktober blev båret fra banen i udekampen mod Lemvig-Thyborøn med dét, der nu viser sig at være et beskadiget ledbånd. 

Det er klart, at Lasse var helt sikkert inde i billedet om at komme til VM

Nikolaj Jacobsen

Og den nyhed ærgrer Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen. 

- Det er først og fremmest rigtig ærgerligt for Lasse selv og for GOG, som har fået en rigtig flot sæsonstart. Og så er det jo også rigtig ærgerligt for landsholdet, at en af ligaens helt store profiler er ude i så lang tid, at han formentlig ikke kommer i betragtning til VM, siger landstræneren til TV 2 SPORT. 

Lasse Møller var udtaget til næste uges samling med landsholdet, der er én af de sidste, før Nikolaj Jacobsen udtager sin endelige trup til VM - og her var det meningen, at han skulle forsøge at spille sig til en plads på holdet. 

- Det er svært at sige, hvilken rolle Lasse ville have fået. Det ville kampene og træningerne have afgjort.

Men var han inde i overvejelserne om en plads i VM-truppen?

- Ja, ellers havde jeg ikke udtaget ham i den kommende samling. Så mange samlinger har jeg heller ikke at gøre godt med, så det er klart, at Lasse var helt sikkert inde i billedet om at komme til VM, siger Nikolaj Jacobsen. 

Den 22-årige venstreback har spillet 10 landskampe for Danmark. 

Kommer til at koste point for GOG

Lasse Møller har været flyvende i starten af denne sæson, hvor han har lagt sig i spidsen på ligaens topscorerliste med 64 scoringer i sæsonens syv første kampe. 

Og den kapacitet kommer den sydfynske klub til at mangle i de kommende måneder, hvor der venter vigtige kampe i både ligaen og pokalturneringen, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen. 

- Det kommer til at blive et handicap, når man skal undvære en spiller, der har lavet så mange mål og været så god. Det kommer til uden tvivl til at koste dem point. Når de møder de gode hold, så kommer de til at møde en mur, for det er ham, der kan levere det ekstraordinære. 

GOG har spillet en enkelt kamp, efter Lasse Møller blev skadet. Fredag besejrede de Århus Håndbold med 32-24, og her bemærkede Emil Lærke, der er afløste den skadede topscorer, sig med fem mål. 

Traditionsklubbens næste opgave bliver ligakampen mod KIF Kolding, der tager imod topholdet den 20. oktober.