Håndbold

Damgaard nærmer sig topform – og endnu en undersøgelse af sit knæ

Michael Damgaard har været med ved de seneste fem slutrunder. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Michael Damgaard har gennem en længere periode haft smerter i sit ene knæ. Det forhindrer ham i at deltage fuldt ud i Magdeburg.

Venstrebacken Michael Damgaard kæmper i øjeblikket mod både tiden og smerterne i sit ene knæ.

Det går ganske vist fremad med knæet, men cirka tre måneder før VM på hjemmebane er Damgaard endnu ikke i fuld vigør. Det fortæller han til TV 2 SPORT:

- Jeg er endelig begyndt at træne med på daglig basis over den sidste uges tid. Det er en start, og så er det næste skridt at komme til at spille kontinuerligt, siger Damgaard og tilføjer:

- Knæet driller stadig i perioder, og jeg får det undersøgt igen i næste uge. Men jeg kan i hvert fald spille håndbold, og jeg nyder at være tilbage – tæt på fulde omdrejninger.

Michael Damgaard har været med i landsholdstruppen ved de seneste fem slutrunder. Derfor er han en naturlig bejler til Nikolaj Jacobsens trup til VM på hjemmebane i januar. På grund af knæskaden er han dog ikke med, når Danmark møder Ukraine og Færøerne i EM-kvalifikationen sidst i oktober.

- Michael har været gennem et langt forløb med hans knæ, og han har ikke deltaget i opstarten i Magdeburg. Han har ikke spillet så meget, og derfor ville det ikke være fair at sende ham ind i en landsholdsuge med mange træninger og kampe. Det er vigtigere, han følger det forløb, der er lavet til ham i Magdeburg, sagde Nikolaj Jacobsen i TV 2 SPORTs håndboldmagasin 3-meter, da han havde udtaget truppen uden Damgaard.

Træneren ved, hvad han kan forvente

På Bundesligaens hjemmeside er Michael Damgaard noteret for deltagelse i alle 10 ligakampe i denne sæson. Han har selv scoret 16 gange og lagt op til 11 af holdkammeraternes mål.

Onsdag aften spillede Michael Damgaard en minimal rolle, da Magdeburg slog Flensburg-Handewitt med 31-28 i pokalturneringen. Damgaard havde én afslutning, som han brændte. Men det bekymrer ikke den rutinerede venstreback.

- Jeg har efterhånden det held, at jeg har spillet nogle landskampe og nogle slutrunder. Nikolaj ved næsten, hvad han kan forvente. Det kræver bare, jeg er i fulde omdrejninger.

- Jeg har været med til de seneste fem slutrunder, så jeg tror på det. Men igen: Det kan være, den gode Nikolaj efterspørger noget andet. Han har så mange tangenter, han kan spille på. Men jeg drømmer om, der bliver set min vej, når vi kommer dertil.

Ud over knæskaden går det meget godt for Damgaard og Magdeburg. Klubben ligger nummer to i Bundesligaen efter ni sejre i de 10 første kampe. Flensburg-Handewitt ligger nummer et.