EM håndbold

Eksperternes bud: Her er Klavs Bruuns EM-trup

EM i december bliver Klavs Bruun Jørgensens fjerde slutrunde med håndboldkvinderne. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I TV 2 SPORT's håndboldpodcast giver Bent Nyegaard, Trine Nielsen og Sofie Bæk Andersen hver deres bud på EM-truppen.

Denne artikel er skrevet, inden det stod klart, at landsholdets anfører, Stine Jørgensen, er ude af EM.

Der er nøjagtig 43 dage til de danske håndboldkvinders første kamp ved EM i Frankrig, så i løbet af den kommende måneds tid skal landstræneren Klavs Bruun Jørgensen finde de 16 spillere, han vil sende i kamp til slutrunden. 

I TV 2 SPORT's håndboldpodcast - som du kan høre nederst i denne artikel eller i iTunes og på Soundcloud - giver de tre eksperter Trine Nielsen, Bent Nyegaard og Sofie Bæk Andersen hver deres bud på EM-truppen. 

- Jeg synes ikke, der er nogen af vores fløje, der har været så overbevisende, at jeg tror, de kan klare en hel slutrunde selv

Sofie Bæk Andersen i TV 2 SPORTs håndboldpodcast

Trine Nielsens EM-trup

Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt

Stregspillere: Stine Bodholt, Sara Iversen og Kathrine Heindahl.

Fløjene: Trine Østergaard, Fie Woller og Lærke Nolsøe

Bagspillere: Mette Tranborg, Line Jørgensen, Louise Burgaard, Stine Jørgensen, Lotte Grigel, Mie Højlund, Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen.

Både i målet og på stregen er eksperterne helt enige: Sandra Toft, Althea Reinhardt, Stine Bodholt, Sara Iversen og Kathrine Heindahl alle skal med til EM.

Det samme skal Trine Østergaard på højre fløj og Fie Woller på venstre. 

Men så begynder spørgsmålstegnene. Og uenigheden. 

Tre eller fire fløje?

Mens Bent Nyegaard og Trine Nielsen begge holder på, at der kun bliver plads til tre fløje i truppen, stemmer Sofie Bæk Andersen, som i december bliver en del af TV 2 SPORT's eksperthold til EM, på fire fløje. 

- Jeg synes ikke, der er nogen af vores fløje, der har været så overbevisende, at jeg tror, de kan klare en hel slutrunde selv, argumenterer Silkeborg-Voel-playmakeren og tager Simone Bøhme med på højre fløj sammen med Trine Østergaard. 

På venstre fløj er alle tre eksperter dog enige om, at der bliver en direkte duel mellem Nykøbing Falsters Lærke Nolsøe og Odenses Freja Cohrt om en plads. 

Bent Nyegaards EM-trup

Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt

Stregspillere: Stine Bodholt, Sara Iversen og Kathrine Heindahl.

Fløjene: Trine Østergaard, Fie Woller og Lærke Nolsøe

Bagspillere: Mette Tranborg, Line Jørgensen, Louise Burgaard, Stine Jørgensen, Mie Højlund, Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen og Line Haugsted. 

- Jeg er en lille smule bias, hvad det angår, for jeg er gode venner med Freja. Men Woller er jo selvskrevet, og så er det så Nolsøe og Freja, der ligger og kæmper om den sidste plads, siger Sofie Bæk Andersen i podcasten.

De to andre peger på Nolsøe. 

- Jeg synes, at Klavs Bruun har sagt det meget tydeligt. Det bliver den form, som spillerne viser frem mod Møbelringen Cup i slutningen af november (der afgør det, red.), og det kan blive både A og B. Men jeg tror mest på Lærke Nolsøe, siger Bent Nyegaard. 

- Tranborg og Line Jørgensen kan nogle af de samme ting. De kan åbne op ude bagfra, hvor jeg mener, at Burgaard kan komme med lidt noget andet. Så jeg synes, Burgaard skal med

Sofie Bæk Andersen i TV 2 SPORTs håndboldpodcast

Han har kun tre fløje med i sit bud på EM-truppen, fordi det vil give Klavs Bruun Jørgensen muligheden for at tage en ekstra bagspiller med. Og netop i bagkæden er de tre eksperter ikke helt enige om, hvem der kommer med. 

To eller tre højre backs?

Anfører Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen på venstre back og Mette Tranborg som højre back er med i alle tre eksperters trupper. 

Det samme er Louise Burgaard. 

- Jeg tror, at Burgaard kommer med - også blandt andet for at dække ind på den fløj, forklarer Bent Nyegaard, der har tre højre backs i sin trup. 

Det har Sofie Bæk Andersen ikke.  

- Jeg har jo faktisk Tranborg og Burgaard, så jeg har ikke Line Jørgensen på den position. Tranborg og Line Jørgensen kan nogle af de samme ting. De kan åbne op ude bagfra, hvor jeg mener, at Burgaard kan komme med lidt noget andet. Så jeg synes, Burgaard skal med, argumenterer Silkeborg-Voel-playmakeren. 

Sofie Bæks EM-trup

Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt

Stregspillere: Stine Bodholt, Sara Iversen og Kathrine Heindahl.

Fløjene: Trine Østergaard, Simone Bøhme, Fie Woller og Freja Cohrt/Lærke Nolsøe.

Bagspillere: Mette Tranborg, Louise Burgaard, Stine Jørgensen, Mie Højlund, Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen og Nadia Offendal. 

Trine Nielsen bakker Nyegaard op og tager tre højre backs med. 

- For mig er Line Jørgensen selvskrevet, fordi hun forsvarsmæssigt kan gå ind og byde ind med så meget. Og så vil det give Tranborg noget luft. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Tranborg er førstevalg på den højre back, men vi har set de seneste to slutrunder, at hun skal have noget pause for at holde til en hel turnering, mener Trine Nielsen. 

- Danmark mangler i helt, helt, helt uoverstigelig grad duelspillere, og det er hun. Hun kan noget på egen hånd

Bent Nyegaard om Odense-spilleren Mie Højlund

Grigel eller Offendal? Eller måske Haugsted?

På playmaker / venstre back har de tre eksperter også alle fundet plads til Odense-spilleren Mie Højlund, som Klavs Bruun Jørgensen ellers degraderede til udviklingslandsholdet til den seneste landsholdssamling. 

"En løftet pegefinger", kaldte landstræneren det, fordi stortalentet efter hans mening ikke havde trænet godt nok i sommerpausen. 

- Danmark mangler i helt, helt, helt uoverstigelig grad duelspillere, og det er hun. Hun kan noget på egen hånd, begrunder Bent Nyegaard sit vurdering af, at Højlund kommer med. 

Den mangeårige ekspertkommentator har som den eneste af de tre Viborgs Line Haugsted, der har været meget plaget af skader i denne sæson, med på sit hold. 

- Om det er fod, tå, eller hvad pokker det er, så håber jeg bare, at hun kommer ind i et forløb frem mod mesterskabet, fordi hun er - når hun er bedst - en international spiller både på angrebs- og forsvarsdelen, argumenterer Bent Nyegaard. 

- Jeg kan rigtig godt lide tanken om Offendal med, for jeg synes i øjeblikket - spillemæssigt - at hun er bedre end Grigel. Men jeg tror, at det bliver Grigel

Trine Nielsen i TV 2 SPORTs håndboldpodcast

Den vurdering er både Trine Nielsen og Sofie Bæk Andersen enige i - men de har alligevel ikke venstre backen med. 

- Jeg har jo spillet sammen med Line Haugsted, og hun er en af de største talenter, jeg nogensinde har spillet sammen med. Men min opfattelse af Haugsted er også, at hun har brug for kontinuitet, før hun er rigtig, rigtig god. Og hun har været ude i lang tid nu, forklarer Sofie Bæk Andersen - der selv har én spiller med, som de to andre ikke har: Nadia Offendal fra Odense Håndbold. 

- Jeg stod og skulle vælge mellem Lotte Grigel og Offendal. Den rolle, som Lotte Grigel har i angrebsspillet, synes jeg, at Offendal kan gøre lige så godt. Jeg synes, hun har den fordel, at hun er blevet rigtig god til at spille sine to backs op, fordi hun kender dem fra Odense, siger Offendal.  

- Jeg kan rigtig godt lide tanken om Offendal med, for jeg synes i øjeblikket - spillemæssigt - at hun er bedre end Grigel. Men jeg tror, at det bliver Grigel, for jeg er ikke tvivl om, at Klavs Bruun er vild med den måde, som Grigel tænker håndbold på. Jeg synes bare virkelig, at der er langt mellem de gode landskampe fra hende, siger Trine Nielsen om sit valg af Lotte Grigel. 

Hvem ville du tage med til EM, hvis du var Klavs Bruun Jørgensen? Kom med dit bud og deltag i debatten på TV 2 Håndbolds Facebook-side.

HØR TV 2 SPORTS HÅNDBOLDPODCAST HER: