Håndbold

Esbjerg-træner om ledigt Skjern-job: - Det er en spændende klub

Jesper Jensen, som er cheftræner i Team Esbjerg, taler varmt om den klub, hvor han som spiller blev et klubikon.

I 13 år dirigerede playmakeren, anføreren og klubikonet Jesper Jensen rundt med Skjern Håndbold, inden han i 2013 stoppede sin aktive karriere og straks fik legendestatus i klubben.

Så da det tirsdag kom frem, at der til sommer er en ledig stilling som cheftræner hos de danske mestre, fordi Ole Nørgaard stopper, var navnet Jesper Jensen, som er cheftræner for Team Esbjerg, et varmt et af slagsen.

Skjern skal have nyt trænerteam til sommer. Er det et job, der kunne være interessant for dig?

- Jeg tror, at Skjern er et interessant emne for mange trænere. Men generelt udtaler jeg mig ikke om min fremtid – men der er ingen tvivl om, at Skjern selvfølgelig er en spændende klub, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Er det en klub, du på et tidspunkt gerne vil være træner for?

- Man kan aldrig gisne om fremtiden. Man kan ikke planlægge noget som træner. Det ene tidspunkt går det godt, og så går der 14 dage, og så er man uden job. Så det med at planlægge fremtiden gør jeg ikke så meget i.

Hvor stor en klub er Skjern i dansk håndbold?

- I hvert fald i top-3, vil jeg tro, i spændende job. For det er en klub, som man har tryghed i at komme til både som spiller og træner. Så jeg synes da, at Skjern er et af de tre vigtigste job i dansk håndbold.

Jesper Jensen (th.) i duel med Mikkel Hansen i pokalsemifinalen mellem Skjern Håndbold og AG København (2010).

Jesper Jensen har både været træner for kvinde- og herrehold. I 2014 forlod han Vejens kvinder for at blive cheftræner for Aalborg Håndbold. Den nordjyske klub stod han i spidsen for i to år, inden han blev fyret. Året efter skiftede han til Team Esbjerg i den bedste liga for kvinder, hvor han først agerede assistenttræner, inden han blev cheftræner i maj sidste år.

Tror du, at du bliver som kvindetræner i resten af din karriere?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg har altid sagt, at jeg er helt åben over for at træne kvinder og mænd. Jeg synes, det er helt det samme. Det er enormt spændende og to forskellige udfordringer – og fede udfordringer begge dele.

Den 40-årige cheftræner skrev sidste sommer under på en treårig aftale med Team Esbjerg og fik i den forbindelse rosende ord med på vejen.

- Da vi ansatte ham som assisterende cheftræner, så vi ham som fremtidens mand i Esbjerg. En mand der kunne være med til at gennemføre et generationsskifte, som ville komme, sagde holdets direktør, Bjarne Pedersen, til TV 2 SPORT.

Jesper Jensens vestjyske klub ligger på en andenplads i ligaen efter ni kampe, efter at de onsdag tog en sejr på 31-21 med hjem fra Nykøbing Falster.