EM håndbold

Landsholdets anfører går glip af EM

Odense Håndbold-spilleren Stine Jørgensen skal opereres for den knæskade, hun pådrog sig i Champions League-kampen mod Metz.

Den storsatsende håndboldklub Odense Håndbold må efter alt at dømme undvære sin profil Stine Jørgensen i de kommende seks til otte uger.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

En scanning af landsholdsanførerens knæ har slået fast, at hun har fået en meniskskade og derfor skal opereres.

Hun går dermed også glip af det forestående EM i Frankrig, der begynder i slutningen af november.

- Det er svært at forholde sig til situationen lige nu. Lige nu må jeg bare tage en dag ad gangen, og så vil jeg ikke bruge så meget tid på spekulationerne omkring fremtiden, siger Stine Jørgensen i pressemeddelelsen.

- Men jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at jeg ikke kan spille for Odense Håndbold, og at jeg også går glip af EM til december.

Den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, er ligesom Stine Jørgensen ærgerlig over nyheden.

- Jeg har på intet tidspunkt lagt skjul på, hvor vigtig Stine Jørgensen er for det her hold. Hun har været en vigtig del af opbygningen af holdet frem mod EM. Hun er vigtig både på og uden for banen. Det er et hårdt slag for os, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

- Et stort tab, siger Pytlick

Stine Jørgensen måtte udgå af Odenses Champions League-kamp mod Metz i søndags på grund af et vrid i knæet ti minutter før tid.

Efterfølgende var der tvivl om, hvor alvorlig skaden var.

- Det er selvfølgelig et stort tab for holdet, at Stine er ude i den her periode, hvor vi har så mange kampe. Jeg er også ked af det på Stines vegne. Det er træls for hende, at hun ikke kan være med i de kampe, og at hun også går glip af landsholdets EM til december, siger Odense-træner Jan Pytlick i pressemeddelelsen.

- Når Stine er ude, er jeg glad for, at vi har så bredt et hold med så mange dygtige spillere, siger Pytlick.

Odense Håndbold ligger nummer et i HTH Ligaen med 18 point for ni kampe, og holdet deltager også i Champions League. Fredag venter norske Larvik på udebane.

Landsholdet samles 19. til 25. november for at spille Møbelringen-turnering i Norge, inden holdet 30. november spiller sin første kamp ved EM.

Stine Jørgensen har spillet 128 landskampe og scoret 413 mål.