EM håndbold

Landstræner ærgerlig over igen at skulle undvære en stor profil

Stine Jørgensen går glip af EM på grund en knæskade. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

En meniskskade sender landsholdsanfører Stine Jørgensen ud på sidelinjen i seks til otte uger. Hun misser dermed EM.

Ved VM sidste år måtte landstræner Klavs Bruun Jørgensen undvære sit førstevalg på venstre back. Lidt over to måneder før slutrunden rev Anne Mette Hansen det bagerste korsbånd i højre knæ over.

Nu er det landsholdets anfører, Stine Jørgensen, der kort før EM i Frankrig må melde afbud med en skade, og udsigten til endnu en gang at skulle klare sig uden en profil får bestemt ikke landstræneren til at klappe i hænderne.

Tværtimod.

- Vi bliver nødt til at være optimistiske, selv om jeg er sur og ærgerlig over, at vi igen står og mangler en stor profil, for det er der ikke mange hold, der er bedre nok til, og det er vi heller ikke, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Men vi vil gøre, hvad vi kan, så nu er der nogle af de andre, der skal ind og tage over. De skal ind og bevise, at de kan det, og det håber og tror jeg på, at de kan lykkes med.

Stine har fyldt så tilpas meget, at der ikke bare lige er én, der kan gå ind og overtage hendes plads

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner

Stine Jørgensen, der dagligt optræder for Odense Håndbold, beskadigede sin menisk i en Champions League-kamp i søndags og skal opereres. Hun forventes ude i seks til otte uger.

- Jeg har på intet tidspunkt lagt skjul på, hvor vigtig Stine Jørgensen er for det her hold. Hun har været en vigtig del af opbygningen af holdet frem mod EM. Hun er vigtig både på og uden for banen. Det er et hårdt slag for os, siger landstræneren.

Ingen ny anfører

Hvem skal være anfører nu?

- Jeg tænker, at vi kommer til at bruge flere spillere. Jeg tror ikke, vi vil bruge en decideret anfører igen, som vi har gjort i Stines tilfælde. Det er der ikke behov for. Jeg synes, der er mange til at tage over på de sociale ting. Lige på det punkt er jeg ikke bekymret, svarer Klavs Bruun Jørgensen.

- Men det er ærgerligt, når jeg har været vant til at have Stine som min højre hånd hele tiden til at veje stemningen, som er ret vigtigt i løbet af en slutrunde.

Hvem skal overtage hendes rolle på banen?

- Det er der flere, der skal. Det vil ikke kun hænge på én. Stine har fyldt så tilpas meget, at der ikke bare lige er én, der kan gå ind og overtage hendes plads, lyder det fra landstræneren.

- Lars Jørgensen (assisterende landstræner, red.), Mette Vestergaard (team manager, red.) og jeg må sætte os ned og se på, hvem der kan gå ind og tage nogle af de opgaver, som Stine har haft.

Alternative typer i spil

Over for Ritzau lufter Klavs Bruun Jørgensen nogle af de overvejelser, han går med.

- Men mindre vi flytter Kristina Jørgensen ind i midten, har vi ikke mulighed for at have den store, skydende playmaker. Der er alternative spiltyper, der kommer i spil. Det er Lotte Grigel, Nadia Offendal og Mie Højlund, siger han.

EM i Frankrig spilles fra 30. november til 16. december. Danmark skal i kamp første gang 30. november.