Håndbold

- Meget mærkeligt for 'Mulle' at sidde ude, siger NFH-træner

NFH må fortsat undvære sin profil Kristina 'Mulle' Kristiansen, der har brækket hånden. Mod Team Esbjerg kom en anden af holdets profiler til skade.

Med højre arm i gips så Kristina 'Mulle' Kristiansen til fra sidelinjen, da Nykøbing Falster Håndboldklub onsdag aften tabte med ti mål, 21-31, på hjemmebane til Team Esbjerg i kvindernes håndboldliga.

Den nuværende situation er ganske uvant for den tidligere danske landsholdsspiller, fortæller hendes træner.

- 'Mulle' har aldrig, 7-9-13, haft en skade før, og jeg håber heller ikke, at hun får det igen. Så det er meget mærkeligt for hende at sidde ude. Alle os andre, der har været med i mange år og også har været skadet, ved godt, hvordan det er at sidde ude. Hun ved det ikke, og det er meget mærkeligt for hende, siger Jakob Larsen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Også det at mærke, at formen falder, og armen bliver slap, og den mister sin muskelkraft, det har hun ikke vidst før nu, så det er underligt for hende. Nu er hun i en genoptræningsperiode. Hun har ikke fået det her ståltråd ud endnu, og før hun har fået det, kan hun ikke lave det helt vilde, men hun kan sagtens løbe og lave bentræning. Hun kan træne med den anden arm, og hun kan også træne lidt overarm på den dårlige arm, så jeg tror, at hun kommer hurtigt tilbage.

Kristina 'Mulle' Kristiansen jubler efter en NFH-scoring mod Team Esbjerg.

Kan være en sund pause for 'Mulle'

Ved siden af sin forhåbning om en hurtig tilbagevenden for playmakeren ser Jakob Larsen noget positivt i sin nøglespillers længerevarende skade, omend han hellere ville have haft hende til rådighed.

Man kan godt mærke, at de mangler 'Mulle'

Sandra Toft, håndboldmålmand i Team Esbjerg

- En gang imellem, hvis man kigger på den lange bane, kan det også være sundt nok for nogle spillere at få en pause. 'Mulle' har vel aldrig haft en pause fra håndbold, siden hun var ganske ung, og på den lange bane kan det være positivt nok lige at få styr på alle de andre småskavanker, man render rundt med, når man er i det her game, siger Nykøbing Falster-træneren.

- Vi vandt de første kampe, vi spillede uden 'Mulle', så det var fint nok, men det er klart, at en dag som i dag, hvor vi havde brug for noget af hendes kreativitet, hendes utrolig gode pasningsspil og hendes gode måde at straffe højtstående fløje på med diagonalbolde, havde hun pyntet på holdet.

Også for Sandra Toft i Team Esbjerg-målet kunne NFH-profilens fravær på banen mærkes.

- Det er lidt noget andet. Der er lidt lavere tempo i deres kontrafase, og man kan godt mærke, at de mangler 'Mulle'. Jeg have håbet på, at hun kunne spille, lød det fra landsholdsmålmanden i pausen.

Nye bekymringer i NFH

Undervejs i kampen mod Team Esbjerg fik Jakob Larsen yderligere en spiller at bekymre sig om. Svenske Johanna Westberg, der er en af ligaens mest scorende, vred om på venstre fod i første halvleg og måtte hinke fra banen.

Johanna Westberg modtager behandling.

- Sådan som hun gik efter kampen, vil det undre mig meget, hvis det er noget længerevarende. Hun sagde faktisk i anden halvleg, at hun måske godt kunne gå ind, hvis vi tapede foden kraftigt op. Jeg vurderede, at det var bedre at lade være, fordi jeg følte, at det var en svær dag på kontoret, og vi har en meget vigtig kamp i EHF Cuppen på søndag, og vi har vigtige kampe i ligaen fremadrettet, siger Jakob Larsen.

- Der var ingen grund til at satse med et eller andet, som måske var slemt, og så lade hende være ude i 14 dage, tre uger efterfølgende. Så vi holdt hende ude, gav hende is på og forhåbentlig så godt, at hævelsen ikke bliver så kraftig, og så vil hun komme hurtigt tilbage, fordi det er dét, det handler om.

Nykøbing Falster Håndboldklub opererer efter eget valg med en smal trup og rammes derfor hårdt ved skader. Med Kristina 'Mulle' Kristiansen og Line Skak, der er korsbåndsskadet, ude, har Jakob Larsen blot 13 spillere til rådighed. To af dem er målmænd, og fire spillere er fløjspillere.

Kristina 'Mulle' Kristiansen brækkede hånden i ligakampen mod TTH Holstebro for præcis fire uger siden, 20. september 2018. Hun skal fortsat have armen i gips i tre uger og ventes tilbage i topform sidst i december.

Det var ikke muligt at få et interview med Kristina 'Mulle' Kristiansen onsdag aften.