- Meget mærkeligt for 'Mulle' at sidde ude, siger NFH-træner

16x9
Kristina 'Mulle' Kristiansen (i midten) p√• Nyk√łbing Falsters b√¶nk under kampen mod Team Esbjerg. Foto: TV 2

NFH må fortsat undvære sin profil Kristina 'Mulle' Kristiansen, der har brækket hånden. Mod Team Esbjerg kom en anden af holdets profiler til skade.

Med h√łjre arm i gips s√• Kristina 'Mulle' Kristiansen til fra sidelinjen, da Nyk√łbing Falster H√•ndboldklub onsdag aften tabte med ti m√•l, 21-31, p√• hjemmebane til Team Esbjerg i kvindernes h√•ndboldliga.

Den nuværende situation er ganske uvant for den tidligere danske landsholdsspiller, fortæller hendes træner.

- 'Mulle' har aldrig, 7-9-13, haft en skade f√łr, og jeg h√•ber heller ikke, at hun f√•r det igen. S√• det er meget m√¶rkeligt for hende at sidde ude. Alle os andre, der har v√¶ret med i mange √•r og ogs√• har v√¶ret skadet, ved godt, hvordan det er at sidde ude. Hun ved det ikke, og det er meget m√¶rkeligt for hende, siger Jakob Larsen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Ogs√• det at m√¶rke, at formen falder, og armen bliver slap, og den mister sin muskelkraft, det har hun ikke vidst f√łr nu, s√• det er underligt for hende. Nu er hun i en¬†genoptr√¶ningsperiode. Hun har ikke f√•et det her st√•ltr√•d ud endnu, og f√łr hun har f√•et det, kan hun ikke lave det helt vilde, men hun kan sagtens l√łbe og lave bentr√¶ning. Hun kan tr√¶ne med den anden arm, og hun kan ogs√• tr√¶ne lidt overarm p√• den d√•rlige arm, s√• jeg tror, at hun kommer hurtigt tilbage.

Kan være en sund pause for 'Mulle'

Ved siden af sin forh√•bning om en hurtig tilbagevenden for playmakeren ser Jakob Larsen noget positivt i sin n√łglespillers l√¶ngerevarende skade, omend han hellere ville have haft hende til r√•dighed.

Man kan godt mærke, at de mangler 'Mulle'

Sandra Toft, håndboldmålmand i Team Esbjerg

- En gang imellem, hvis man kigger p√• den lange bane, kan det ogs√• v√¶re sundt nok for nogle spillere at f√• en pause. 'Mulle' har vel aldrig haft en pause fra h√•ndbold, siden hun var ganske ung, og p√• den lange bane kan det v√¶re positivt nok lige at f√• styr p√• alle de andre sm√•skavanker, man render rundt med, n√•r man er i det her game, siger Nyk√łbing Falster-tr√¶neren.

-¬†Vi vandt de f√łrste kampe, vi spillede uden 'Mulle', s√• det var fint nok, men det er klart, at en dag som i dag, hvor vi havde¬†brug for noget af hendes kreativitet,¬†hendes utrolig gode pasningsspil og hendes gode m√•de at straffe h√łjtst√•ende fl√łje p√• med diagonalbolde, havde hun pyntet p√• holdet.

Også for Sandra Toft i Team Esbjerg-målet kunne NFH-profilens fravær på banen mærkes.

- Det er lidt noget andet. Der er lidt lavere tempo i deres kontrafase, og man kan godt m√¶rke, at de mangler 'Mulle'. Jeg have h√•bet p√•, at hun kunne spille, l√łd det fra landsholdsm√•lmanden i pausen.

Nye bekymringer i NFH

Undervejs i kampen mod Team Esbjerg fik Jakob Larsen yderligere en spiller¬†at bekymre sig om. Svenske Johanna Westberg, der er en af ligaens mest scorende, vred¬†om p√• venstre fod i f√łrste halvleg og m√•tte¬†hinke fra banen.

Johanna Westberg modtager behandling.
Johanna Westberg modtager behandling. Foto: TV 2

- S√•dan som hun gik efter kampen, vil det undre mig meget, hvis det er noget l√¶ngerevarende. Hun sagde faktisk i anden halvleg, at hun m√•ske godt kunne g√• ind, hvis vi tapede foden kraftigt op. Jeg vurderede, at det var bedre at lade v√¶re, fordi jeg f√łlte, at det var en sv√¶r dag p√• kontoret, og vi har en meget vigtig kamp i EHF Cuppen p√• s√łndag, og vi har vigtige kampe i ligaen fremadrettet, siger Jakob Larsen.

- Der var ingen grund til at satse med et eller andet, som m√•ske var slemt, og s√• lade hende v√¶re ude i 14 dage, tre uger efterf√łlgende. S√• vi holdt hende ude, gav hende is p√•¬†og forh√•bentlig s√• godt, at h√¶velsen ikke bliver s√• kraftig, og s√• vil hun komme hurtigt tilbage, fordi det er d√©t, det handler om.

Nyk√łbing Falster H√•ndboldklub opererer efter eget valg med en smal trup og¬†rammes derfor h√•rdt ved skader. Med¬†Kristina 'Mulle' Kristiansen og Line Skak, der er korsb√•ndsskadet, ude, har Jakob Larsen blot 13 spillere til r√•dighed. To af dem er m√•lm√¶nd, og fire spillere er fl√łjspillere.

Kristina 'Mulle' Kristiansen brækkede hånden i ligakampen mod TTH Holstebro for præcis fire uger siden, 20. september 2018. Hun skal fortsat have armen i gips i tre uger og ventes tilbage i topform sidst i december.

Det var ikke muligt at få et interview med Kristina 'Mulle' Kristiansen onsdag aften.