VM håndbold

Nikola Karabatic opereret - misser VM i Danmark

Frankrigs største håndboldstjerne gennem flere år, Nikola Karabatic, er ude i fire til seks måneder.

Når Frankrig i januar skal forsvare VM-guldet, der blev vundet for to år siden på hjemmebane, bliver det uden Nikola Karabatic.

Den 34-årige Paris Saint-Germain-stjerne, der ved VM i 2017 også blev kåret som turneringens mest værdifulde spiller, har nemlig set sig nødsaget til at gennemgå en operation i foden.

En pause på mellem fire til seks måneder kommer dermed til at koste ham VM-slutrunden, der spilles i Danmark og Tyskland.

Det meddeler PSG på sin hjemmeside og tilføjer, at Karabatic gennem længere tid har haft store smerter i sin venstre fod.

- Det er hårdt og virkelig skuffende. Jeg forsøgte, jeg har flere gange bidt tænderne sammen, men desværre er det ikke nok. Det bliver første gang, jeg går glip af et mesterskab med Les Bleus, siger Karabatic.

Vundet ni guldmedaljer

Karabatic gennemgik fredag morgen en vellykket operation.

Han havde set frem til mesterskabet i Tyskland og Danmark, hvor Frankrig udover at forsvare titlen som verdensmester skal forsøge at kvalificere sig til OL i 2020.

- Det er hårdt at måtte opgive alt det, men samtidig vidste jeg, at hvis jeg fortsatte som nu, ville jeg ikke have nogen chance for at komme med til VM. Det var kun blevet værre og kunne have stoppet min karriere.

Nyegaard: Klar svækkelse

Frankrigs landshold har gennem flere år været stormagten i herrehåndbold, og den status har blandt andre hvilet på skuldrene af Nikola Karabatic, der tre gange i karrieren er blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller.

Karabatic har således været med til at vinde i alt ni mesterskabsmedaljer med Frankrig siden 2016, mens han på klubplan har vundet Champions League tre gange.

- Han er manden, der aldrig misser de store kampe, og som har været og er det unikke omdrejningspunkt for det franske landshold. Det er en klar svækkelse, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Når han er der, er der bare mere stabilitet og kontinuitet. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at når han har haft den position, han har haft gennem så mange år, så kigger gruppen mod den lederfigur, der fører dem videre. Det betyder ikke, at de andre spillere ikke tager ansvar, for der er mange dygtige, men Karabatic er bare én, de har kigget op til i 20 år. Derfor er det en klar svækkelse.

Var det guldet, der røg?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Hvis der er én nation i hele verden, der kan tage deres mest profilerede spiller ud, deres største ressource og kraft gennem mange år, er det Frankrig. Selv om mange profiler er stoppet, er der stadig gode, erfarne spillere i truppen, og de har, for mig at se, den største talentmasse på verdensplan. Så der er ikke nogen, der skal afskrive Frankrig fra noget som helst, men de er klart svækket, fordi Karabatic står over.

Danmark og Frankrig er placeret i hver sin halvdel af turneringen, hvorfor de tidligst kan møde hinanden i en eventuel semifinale.

VM i Danmark og Tyskland spilles fra 10.-27. januar og kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.