Håndbold

Aalborg slår TTH og holder trit med topholdene

Aalborg Håndbold besejrede TTH Holstebro komfortabelt, mens Skanderborg forlængede Ribe-Esbjergs krise.

Aalborg Håndbold har på det seneste tabt til de to tophold Bjerringbro-Silkeborg (BSV) og GOG, men formår alligevel at lægge sig lige i hælene på dem i herrernes liga.

Den nordjyske klub vandt lørdag på hjemmebane med 31-27 over TTH Holstebro og ligger på tredjepladsen med 14 point for ni kampe. BSV og GOG har begge 15 point. TTH har 11 point på femtepladsen.

Aalborg startede som lyn og torden og kom foran 5-0, men TTH svarede hurtigt tilbage og kom på 6-6. Derfra var hjemmeholdet dog i teten i første halvleg og afsluttede den foran 16-13.

Det lykkedes aldrig for TTH at komme helt på omgangshøjde igen. Holdet reducerede til 24-25, men Aalborg fik derefter en god periode og bragte sig afgørende foran med 30-25.

For Ribe-Esbjerg fortsætter lidelserne. Klubben satsede stort inden sæsonen og hentede 11 spillere, men lørdag indkasserede holdet sit syvende nederlag i ni kampe.

På udebane tabte holdet 28-29 til Skanderborg, der gik til pause med føringen på 16-11.

Det lignede en afklapsning, da Skanderborg kom foran 23-13, men så begyndte Ribe-Esbjerg at spille håndbold. Vestjyderne reducerede til 22-24 og 24-25, men kunne ikke lukke hullet helt. 

Med sejren kom Skanderborg på 11 point. Århus har samme pointtal efter lørdagens remis på 26-26 mod Mors-Thy, som dermed hentede sæsonens første point.