Håndbold

GOG-direktør står fast efter nye videooptagelser

Nye videooptagelser viser situationen med GOG-træner Nicolej Krickau og dommerbordet og bakker ifølge GOG-direktør op om klubbens protest.

Der er kommet nye billeder frem af episoden, som GOG har nedlagt protest mod fra lørdagens 23-23-opgør mod KIF Kolding.

Under TV 2 SPORTs transmission af kampen viste tv-billederne ikke, hvad der helt præcis skete ved dommerbordet, hvor Nicolej Krickau flirtede med tanken om at tage en timeout i det øjeblik, mens han kunne se Niclas Kirkeløkke score på banen.

Træneren lagde aldrig sit grønne timeoutkort, men alligevel takserede kampens dommerobservatør, Henrik Mathiasen, det til, at målet ikke talte, samt at GOG-træneren blev tildelt en to-minutters udvisning.

Efter TV 2 SPORT har vist GOG-direktør, Kasper Jørgensen, de nye optagleser, mener han, at optagelserne bekræfter, at klubben har en god sag.

- Jeg synes, at tv-billederne dokumenterer det, som også er sagt og skrevet i den her sag: at Krickau går tilbage, idet han ser Kirkeløkke score, og dermed ikke kan tage timeouten, da Kolding har bolden.

- Nu har vi en regel, der siger, at timeouten bliver taget i det øjeblik, der bliver fløjtet fra dommerbordet. Det er tydeligt, det er der ikke i den her sag, og så mener jeg, vi skal have målet. Vi holder stadig fast i, at vores protest er gældende og mener, at vi har en god sag, idet der er sket en procedurefejl, og det har været så kampafgørende, siger Kasper Jørgensen til TV 2 SPORT.

Det faktum, at Nicolej Krickau trækker timeout-kortet til sig, efter han har forsøgt at aflevere det, taler dog imod GOG's sag. Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson skal man nemlig lægge timeoutkortet, når man aktivt er i gang med at gøre det. Kasper Jørgensen er dog ikke enig i, at træneren har afleveret kortet for efterfølgende at trække det tilbage.  

- Han går til dommerbordet og skal til at sætte kortet frem, ser så scoringen og vifter afværgende med armen og går tilbage, fordi han kan se, at der er scoret.

Fløjt afgør timeout

Dommerobservatør i DHF, Jørn Møller, vil ikke forholde sig til den konkrete sag med GOG, da der en protestsag i gang. Han fortæller dog, at reglerne er klare for, hvornår en timeout er gældende.

- En timeout er gældende, når der bliver fløjtet fra dommerbordet, og det hold, som der har taget timeouten, er i boldbesiddelse. Det er fløjtet, der er afgørende. Hvis holdet er i boldbesiddelse, når kortet er lagt, er timeouten berettiget, siger Jørn Møller.

GOG håber, at protesten ender med, at kampen mod KIF Kolding skal spilles om. Sidst en håndboldkamp blev spillet om i Herrehånboldligaen var tilbage i 2016. Her skulle Skanderborg mod TTH Holstebro spilles om, fordi problemer med haluret gav Skanderborg 10-12 sekunder ekstra tid med bolden i slutfasen.

Samme år skulle en kvartfinalekamp i den tyske pokalturnering mellem Rhein-Neckar Löwen og Melsungen spilles om, fordi dommerne benyttede en regel, der kun eksisterede i den tyske Bundesliga og ikke i pokalturneringen.

- Nu har jeg været med i ni år, og det er første gang vi kører en sag, hvor vi kræver en omkamp. Så det er selvfølgelig en sag, hvor vi synes, vi har gode argumenter, og vi tror på, vi kan vinde den. I det her tilfælde synes vi, at det er en kampafgørende situation, og derfor har vi nedlagt en protest, slår GOG-direktøren fast.

Om det ender med en omkamp afgør Disciplinærinstansen. Det tager gennemsnitligt halvanden uge at afgøre sagerne og kan tage op til to uger afhængig af høringssvarene fra dommerobservatør, dommere og holdene, oplyser DHF's chef for turnering og it, Frank Smith, til TV 2 SPORT.