VM håndbold

Landstræneren er klar med særbehandling til den kommende far

Mikkel Hansen skal være far umiddelbart inden VM i håndbold. Det kommer sandsynligvis til at påvirke optakten eller starten på turneringen.

Som vordende far kan Mikkel Hansen se frem til særbehandling i optakten til VM på hjemmebane.

Håndboldstjernens udkårne forventes at føde i slutningen af december, hvor VM-forberedelserne er i fuld gang. Landstræner Nikolaj Jacobsen er derfor indstillet på, at Mikkel Hansen ikke nødvendigvis er sammen med holdkammeraterne hele tiden.

- Det vigtigste er, at Stephanie er tryg og glad – og at Mikkel også er det. Kræver det så, at Mikkel skal ligge og køre lidt frem og tilbage inden VM, som det godt kan se ud til, så er det den præmis, vi køber. Og så håber vi, at Mikkel og specielt Stephanie kan levere, inden VM starter, siger Nikolaj Jacobsen med et smil til TV 2 SPORT.

Danmark spiller den første VM-kamp 10. januar, så derfor vil fødslen og VM-kampene først kollidere, hvis Stephanie Gundelach går over termin.

Umiddelbart virker det ikke til at bekymre Mikkel Hansen, at familieforøgelsen ligger så tæt på VM. Han slår dog fast, at han håber på at være med, når barnet kommer til verden.

- Jeg vil selvfølgelig gerne være der. Det er der ingen tvivl om, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

- Jeg har selvfølgelig haft en dialog med Nikolaj om, hvad der er mest optimalt. Både i forhold til mig og selvfølgelig min kæreste Stephanie og så videre. Det er jeg nu ikke så nervøs for. Der har han været meget imødekommende i forhold til hvordan og hvorledes.

Landin var i samme situation

Det er den anden slutrunde i træk, hvor det danske herrelandshold er ’ramt’ af en fødsel. I januar var det målmand Niklas Landin, der gik og ventede på at blive far.

Han ønskede også at være med ved fødsel, og på et tidspunkt blev Kevin Møller endda kaldt til Frankrig for at agere reserve, i tilfælde af at Niklas Landin rejste hjem til sin hustru.

- Jeg har forsøgt at holde fokus på det, jeg skal holde fokus på. Under kampene har jeg et eller andet sted forsøgt at være her og 100 procent til stede, for ellers skulle jeg være blevet hjemme. Selvfølgelig har det været svært. Det er en stor ting, men jeg føler, jeg har været til stede, og at drengene har kunnet stole på mig, sagde Niklas Landin, da landstræneren indkaldte en ekstra målmand.

Det endte dog med, at Niklas Landin først blev far efter EM-slutrunden i Frankrig.

I øjeblikket er de danske håndboldherrer samlet i Aarhus for at spille EM-kvalifikationskampe onsdag og lørdag. Kampene mod Ukraine og Færøerne vises direkte på TV 2.