Officielt: TTH henter gammel kending hjem fra udlandet

16x9
Allan Damgaard skal ligesom i 2015 spille i TTH-trøjen. Foto: Johan Gadegaard / Scanpix Denmark

Allan Damgaard forlader Bundesligaen til sommer og vender hjem til TTH Holstebro, hvor han spillede fra 2012 til 2015.

En gammel kending vender hjem til dansk håndbold og til TTH Holstebro.

Som TV 2 SPORT kunne afsløre i torsdags, har 32-årige Allan Damgaard besluttet sig for at komme hjem til Danmark efter to år i tyske Frisch auf Göppingen.

TTH Holstebro bekræfter nu skiftet i en pressemeddelelse og fortæller, at Allan Damgaard har underskrevet en treårig aftale, der gælder fra sommeren 2019.

- Det bliver fantastisk at skulle have den hvide TTH-trøje på igen. Jeg glæder mig til igen at blive en del af det stærke klubmiljø og blive en del af byen. Både jeg og min familie er fyldt af glæde over, at vi nu igen skal færdes i klubben og i Holstebro, siger Allan Damgaard i pressemeddelelsen.

Han spillede for Team Tvis Holstebro - som klubben hed dengang - fra 2012 til 2015, inden han blev solgt til tyske HSV Hamburg for 50.000 euro (cirka 373.000 danske kroner). Vestjyderne endte dog med kun at få halvdelen af overgangssummen, da den tyske klub gik konkurs i begyndelsen af 2016. 

Efter konkursen tog Allan Damgaard tilbage til dansk håndbold og spillede halvanden sæson i Bjerringbro-Silkeborg, inden han på ny drog på udlandseventyr i Frisch auf Göppingen. Nu vender han igen hjem til den danske liga.  

- Mit valg af TTH er på flere måder min drøm, fordi sidste gang, jeg var her, var en fantastisk tid både på og udenfor banen. Vi skiltes som fantastisk gode venner tilbage i 2015 og drøftede allerede dengang, at vi skulle samarbejde på et senere tidspunkt, siger Allan Damgaard i pressemeddelelsen.

I TTH Holstebro skal Allan Damgaard afløse Jac Karlsson som playmaker. Træner Patrick Westerholm har store forventninger til sin nye mand.  

- I Allan får vi en markant ledertype, der er klar til at gå forrest både på banen, men også udenfor banen. Han er en vindertype, der knokler på, og dem kan man ikke få nok af på et hold. Derudover har Allan en primær kompetence i forsvaret og med sine gennembrud i angrebet, hvor han kan sætte sin direkte modstander. Jeg har store forventninger til, hvad Allan kan bidrage med i TTH Holstebro, siger cheftræneren i klubbens pressemeddelelse.

Allan Damgaard er TTH Holstebros tredje nyindkøb til næste sæson. Vestjyderne har allerede præsenteret Nordsjælland-topscoreren Johan Meklenborg og Skjern-stregen Christoffer Cichosz som nye spillere til sæsonen 2019/2020.