Håndbold

Danmark kører Ukraine over trods dårlig første halvleg

12-12 ved pausen blev vekslet til en overbevisende dansk sejr over Ukraine i EM-kvalifikationens første kamp.

Det danske herrelandshold kom godt fra start ved kvalifikationen til europamesterskaberne i 2020, da de gjorde det, de fremmødte tilskuere i Aarhus forventede. Med en sejr på 30-24 over Ukraine topper de danske favoritter gruppen, hvor de bedste to hold booker billet til slutrunden.

Overblik

  • Danmark-Ukraine 30-24 (Pausestilling: 12-12)
  • Topscorere: Nikolaj Markussen (Danmark, 5 mål), Sergiy Onufryienko (Ukraine, 5 mål)
  • Udvisninger (2 min.): Danmark 2, Ukraine 3

Stilling i gruppe 8 efter første runde

  1. Danmark, 2 point (30-24)
  2. Færøerne, 1 point (24-24)
  3. Montenegro, 1 point (24-24)
  4. Ukraine, 0 point (24-30)

Detaljen

Det gik ikke, som landstræner Nikolaj Jacobsen håbede på i første halvleg, og det lod han spillerne høre for i en timeout, hvor der ikke blev lagt fingre imellem.

Nikolaj Jacobsen var ikke tilfreds med åbningen på kampen mod Ukraine. Video: TV 2 SPORT

Det sagde de efter kampen

Mikkel Hansen:

- Der er en masse ting, som skal forbedres. Men vi har trænet to gange, og det er lang tid siden, vi har været samlet. Mange af de små ting hang måske ikke helt sammen, og det, håber jeg selvfølgelig, bliver bedre op til VM, og det er jeg 100 procent sikker på, at det gør.

Nikolaj Jacobsen:

- Vi spiller langsomt i første halvleg, brænder for mange chancer og laver for mange tekniske fejl. Til gengæld spiller vi en god anden halvleg. Så nogle hovedbrud i første halvleg og en positiv anden halvleg.

Niklas Landin:

- Det blev en hårdere landskamp, end vi lige havde forventet. Vi vidste godt, at de havde et godt hold. Men sådan som vi startede, kunne vi ikke rigtig være hinanden bekendt.

- Det er ved at være et par dage siden, at vi sidst har været samlet, og vi skulle lige finde hinanden. Så brænder vi lige rigeligt og bliver måske lidt usikre på vores eget spil.

Danske målscorere

Kirkeløkke 3, M. Landin 3, Mortensen 1, Markussen 5, Lauge 4, Svan 2, Lindberg 2, H. Toft Hansen 3, M. Hansen 3, Olsen 4

Referat

Følgende er skrevet af Ritzau

De danske håndboldherrer fik onsdag en fornem start på kvalifikationen frem mod EM i 2020.

I Aarhus vandt landstræner Nikolaj Jacobsens mandskab med 30-24 over Ukraine.

Danskerne satte tingene på plads i anden halvleg efter en ukoncentreret præstation før pausen med mange tekniske fejl.

Rasmus Lauge, Morten Olsen og tilbagevendte Nikolaj Markussen var blandt de spillere, der førte an i den danske offensiv, da Danmark viste klasseforskellen på de to mandskaber.

Målene væltede ind bag den ukrainske keeper, og på et kvarter fik danskerne skabt et forspring på syv mål efter 12-12 ved pausen. Herfra kunne Danmark cruise sejren hjem.

I de første 30 minutter sørgede målmand Niklas Landin med flere stærke redninger for, at Danmark var på omgangshøjde med Ukraine ved halv tid.

I gruppens anden kamp leverede Færøerne en stor overraskelse, da øboerne hentede 24-24 ude mod Montenegro. Netop Færøerne er modstanderen på lørdag i Skjern.

De to bedste hold fra gruppen er sikret direkte adgang til EM i 2020. Her deles Sverige, Norge og Østrig om værtskabet.