Håndbold

Herning-Ikast Håndbolds anfører er gravid

Stine Skogrand spiller et par kampe for Herning-Ikast Håndbold, inden hun holder en længere pause fra håndbolden, da hun er gravid. Patrik Stollarz / Scanpix Denmark

Anfører for Herning-Ikast Håndbold, Stine Skogrand, er gravid. Dermed er den ambitiøse klub uden en af de største profiler i det meste af sæsonen.

Norske Stine Skogrand spiller de næste par kampe for Herning-Ikast Håndbold, men efter det må klubben undvære hende i en lang periode, da hun er gravid.

Selvom det er lykkelige omstændigheder for en af de største stjerner i den midtjyske klub, så er det også et betydeligt tab for Herning-Ikast Håndbold.

- Det er en stor bet sportsligt for holdet, og hun bliver selvfølgelig svær at undvære, siger Herning-Ikast Håndbolds træner, Kristian Kristensen.

Klubben har som målsætning at ende blandt de fire bedste. Den målsætning holder Kristian Kristensen fast i, men han erkender også, at det bliver betydeligt sværere nu.

- Når man mister sin anfører og en af ligaens bedste spillere på den position - sammenholdt med de andre vi har ude lige nu - så vil jeg mene, at situationen er anderledes nu. Jeg vil altid sætte overlæggeren højt, og jeg har også troen og tilliden til, at vi kan ende i top fire. Men det er klart, at top et og top to glider nok lidt længere væk, end folk måske havde forestillet sig, siger han.

Hvis man lige tænker væk fra håndbolden, så sætter det livet i et større perspektiv. Det må til hver en tid overgå selve spillet

Kristian Kristensen

Større end håndbolden

Selvom Kristian Kristensen må undvære Stine Skogrand bare få måneder efter, at hun skiftede til klubben, så udtrykker han fuld forståelse for, at den 25-årige bagspiller nu er gravid.

- I første omgang blev jeg glad på Stines vegne. Hvis man lige tænker væk fra håndbolden, så sætter det livet i et større perspektiv. Det må til hver en tid overgå selve spillet, siger han.

Men med trænerkasketten på så giver det udfordringer for resten af sæsonen.

- Det er klart, at som træner ønsker man selvfølgelig, at man får tilført flere ressourcer. Men jeg ved også godt, at økonomien spiller et puds her også. Men egoistisk set ville det være rart, at klubben gik ud og kiggede efter en erstatning. Også set i lyset af at Mie Augustesen og Anne Mette Pedersen har været ude og er ude i et stykke tid endnu, siger han.

Sidste sæson måtte klubben også undvære flere spillere, der var ukampdygtige på grund af graviditeter. I løbet af sæsonen var både Trine Troelsen, Linn Blohm og Sabine Pedersen gravide.

- Som træner er det altid hårdt at miste ressourcer. Sidste år mistede vi tre i løbet af sæsonen, siger Kristian Kristensen.

Selvom graviditeten kommer ulejligt sportsligt for træneren, så slår han fast, at det er sådan, betingelserne nu engang er.

- Havde det været syd for grænsen, så havde det været en anden sag sikkert, fordi præmissen for graviditet og håndboldspil som erhverv er en anden. Men her i Skandinavien har vi nogle andre præmisser, vi arbejder ud fra, og et andet menneskesyn også. Det er en kvindes ret, og derfor er det også det, vi opflasker med, siger han.

Stine Skogrands graviditet betyder også, at hun ikke er til rådighed for det norske landshold ved EM i Frankrig. I forvejen må Norge undvære Nora Mørk ved slutrunden, der spilles i november og december.