VM håndbold

Lauge undrer sig: VM bliver ikke længere et privilegie

Både ved EM og VM kommer Danmark fremover til at kæmpe med flere hold om guldet.

Se håndboldmagasinet 'KONTRA' onsdag aften klokken 20.00 eller 23.10 på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

VM for både kvinder og herrer udvides i år 2021 fra 24 hold til 32. 

Og VM er langt fra den første turnering, hvor strukturen ændres. Det samme er eksempelvis tilfældet ved EM i 2020, hvor antallet af hold stiger fra 16 til 24.

De mange ændringer ærgrer landsholdspiller Rasmus Lauge.

- Alle formater skal ændres hele tiden. Kan vi ikke finde noget, som vi kan holde fast i, først og fremmest? spørger fra Rasmus Lauge i håndboldmagasinet 'Kontra'.

Formålet med at udvide VM er, at flere af de mindre håndboldnationer skal have chancen og få større erfaring.

- Hvor bliver det privilegerede af i forhold til at kvalificere sig til en slutrunde? Hvor bliver den ekstra glæde og den ekstra 'spitze' af ved at kvalificere sig til en slutrunde? Det er jo bare invitationsturneringer lige pludselig, hvis vi bliver ved med at udvide dem, siger bagspilleren.

Udvidelser skal videreudvikle sporten

Ved VM i 2021 bliver der højst sandsynligt tale om otte grupper med fire nationer i hver. Hvis det er tilfældet, vil der ikke blive flere kampe for den enkelte nation, end der er nu.

Med udvidelsen kommer flere lavere rangerende nationer med til slutrunden, men ifølge formand i DHF, Per Bertelsen, vil det ikke skade kvaliteten.

- De stærkeste kontinenter får flere hold med, som ligger lige under i dag og ikke når med til VM, siger Per Bertelsen og tilføjer:

- Vi kan videreudvikle vores sport ved at få dem, der ligger lige under, med, og i og med at der spilles otte grupper á fire hold, er man relativt hurtigt ovre i noget, der ligner hinanden - at holdene har niveau mod hinanden.

Rasmus Lauge er dog ikke overbevist om, at flere hold vil øge kvaliteten.

- Jeg tror ikke, der kommer mange flere seere af at se hold 39 i verden mod hold 40 i verden. Det tror jeg ikke, vi får hverken mere fokus på håndbolden eller produktet ved.

Du kan se 'KONTRA' i aften klokken 20.00 eller 23.10 på TV 2 SPORT og TV 2 Play, hvor Bent Nyegaard har taget en snak med Rasmus Lauge om at ville være den bedste, at lære af sine skader og meget mere.