Håndbold

Ædekur er forklaringen bag Markussens forvandling

Nikolaj Markussen har fundet fornyet styrke på håndboldbanen ved at øge sin vægt markant gennem de seneste fem år.

Det hører vel til sjældenhederne, at man træder op på badevægten og håber på, at tallet på displayet er øget.

For Nikolaj Markussen derimod har det været vigtigt at få smidt nogle kilo på den 211 centimeter lange krop for at blive bedre på håndboldbanen.

- Jeg er forholdsvis slank af bygning, så jo mere, jeg bare kan bygge på og bare få styrket den her lange krop, jo bedre bliver jeg i alle situationer, siger Nikolaj Markussen til TV 2 SPORT.

Derfor er der blevet leveret målrettet ved to temmelig forskellige lokationer - styrkerummet og spisebordet.

- Hver sommerferie, så er det ædekur, og så er det styrketræning. Det er hårdt arbejde, men det betaler sig.

Og det lønner sig at gå helhjertet ind i missionen. Forskellen på model Markussen anno 2013 og den Nikolaj Markussen, der i onsdags fik comeback på det danske landshold, er til at føle på.

- Da vi kommer hjem fra VM i Spanien, og jeg bliver vejet ind i min klub til 93,5 kilo og til i dag, hvor jeg er oppe og veje 108 – der er selvfølgelig en kæmpe forskel, fortæller Markussen.

- Det er også noget af det, jeg synes, jeg kan mærke, når jeg skal spille mod de store drenge.

For hvor andre dødelige vil blive tynget af de ekstra kilo på rammen, der er det en anden sag for den langelemmede landsholdsspiller, der lavede fem mål på fem forsøg i sit comeback mod Ukraine.

- Der var perioder, hvor håndbolden føltes rigtig tung tidligere, bare fordi de lange arme, de blev trætte, lyder det fra bagspilleren fra BSV.

- Det er en kæmpe forskel. Jeg kan gå mere mand-mand, fordi jeg kan holde til det og kan tromle nogle af de lidt mindre spillere. Det er en kæmpe fordel.

Nikolaj Markussen og det danske landshold spiller igen lørdag mod Færøerne. En kamp der kan ses på TV 2 fra kl 15.50.