VM håndbold

Tackling sendte Markussen ud efter to minutter af landskamp

Selvom Nikolaj Markussen måtte udgå efter få minutter af kvalifikationskampen mod Færøerne, lever VM-håbet stadig for den danske bagspiller.

Det blev kun til to minutters spilletid for Nikolaj Markussen, da Danmark spillede den sidste landskamp inden VM til januar.

I EM-kvalifikationskampen mod Færøerne røg den tårnhøje bagspiller ind i en hård færøsk tackling i et af Danmarks første angreb, og det blev det sidste, han så til banen.

- Det er pisse irriterende. Jeg havde da håbet på at spille en masse minutter, og jeg havde også fået lov at starte inde, siger Nikolaj Markussen til TV 2 SPORT.

BSV-profilen startede inde på Danmarks venstre back, og han fik derfor chancen foran blandt andre Mikkel Hansen, men det tidlige sammenstød betød, at Nikolaj Markussen ikke var i stand til at spille yderligere i kampen.

- Lige nu har jeg sådan en streg hen over midten af mit synsfelt. Det er lidt svært at spille håndbold, når man har det. Jeg håber, at det bare er en dag eller to, hvor det er lidt hævet og irriteret, men jeg skal nok lige have det undersøgt, lyder det fra ham.

Var profil i første EM-kvalkamp

Den hårdskydende Markussen gik ellers ind til lørdagens kamp med masser af selvtillid efter en god periode på landsholdet. Tidligere på ugen blev han således dansk topscorer med seks mål, da håndboldherrerne besejrede Ukraine i EM-kvalifikationen.

- I den første kamp lykkedes jeg med rigtig mange ting, og jeg har haft nogle rigtig gode træninger. Jeg synes også, at jeg falder hurtigt ind i spillet, og så er det bare ærgerligt, at jeg fik så få minutter i dag, siger han.

Landsholdets næste opgave bliver VM til januar, som bliver spillet i Danmark og Tyskland. Nikolaj Markussen har med sine seneste landsholdspræstationer grebet ud efter en billet til VM, som vil blive hans første slutrunde med landsholdet siden 2013.

- Jeg forlader de her kampe med en positiv fornemmelse og et VM-håb, der lever. Den tillid jeg har fået fra Nikolaj (Jacobsen red.), giver mig tro på tingene, siger han.

Danmark vandt den sidste kamp inden VM med 35-17 over Færøerne.