VM håndbold

Færøske fans tiljublede Lindberg 'højere end Mikkel Hansen'

Hans Lindberg har familie, der stammer fra Færøerne, og derfor blev der jublet ekstra højt, da han blev præsenteret inden EM-kvalifikationskampen.

Da halspeakeren præsenterede de danske spillere inden kampen mod Færøerne, blev der jublet ekstra højt, da Hans Lindbergs navn kom ud af højtalerne.

Jublen kom fra de færøske tilhængere, der havde taget turen til Skjern. Højrefløjen har nemlig familie, der stammer fra øen, og derfor gav de fløjspilleren en hilsen med på vejen inden kampstart.

- Det er lang tid siden, at der blev jublet mere ved mit navn, end der bliver ved Mikkel Hansens rundt omkring i hallerne, så det var da lidt sjovt, siger Hans Lindberg til TV 2 SPORT.

- Jeg har noget familie fra min farmor og farfars side fra Færøerne. Jeg har aldrig selv været der eller mødt dem, men der er noget familie.

Ærgrer du dig over, at I ikke skulle spille denne her kamp på Færøerne?

- Ja, det synes jeg faktisk. Jeg synes, at det kunne have været sjovt at være deroppe og spille. Men sådan er det nu engang.

Danmark var på papiret på udebane, selvom EM-kvalifikationskampen blev spillet i Skjern og ikke på Færøerne. Der var ikke en hal, der kunne blive godkendt på øen, og derfor blev kampen spillet i det jyske. Men det forhindrede ikke adskillige færingen er tage turen til Danmark, der ligger 1.100 kilometer fra Thorshavn i fugleflugt.

- Stort at spille mod Danmark

Færøernes venstreback Peter Krogh glæder sig over, at der kom så mange tilskuere til Danmark, og det gav dem også ekstra motivation for at præstere noget ekstra, selvom de godt vidste, at det ville blive en svær opgave.

- At se alle de færinge, der har taget turen herned, det har været fremragende. Det var et godt hold, vi mødte, men jeg vil også rose vores eget hold, når man giver sig 120 procent, selvom man måske bliver lidt for ivrig.

Højrefløjen scorede tre gange i EM-kvalifikationskampen mod Færøerne. Video: TV 2 SPORT

- Det er stort at spille mod Danmark. Danmark er en top fire-nation, så det har været rigtig stort, siger Peter Krogh.

Der var aldrig tvivl om kampens udfald, da de danske håndboldherrer mødte de færøske.

Det endte med en storsejr på 35-17 til Danmark, som dermed har vundet de to første opgør på vejen mod EM i 2020.