Klavs Bruun glæder sig over Odenses vilde sæsonstart

Landstræneren håber, at Odense Håndbolds sæsonstart kan gavne landsholdet.

Med 12 sejre ud af 12 mulige, så har Odense Håndbold og klubbens mange danske landsholdsspillere givet deres fans masser at klappe af, og nu klapper landstræner Klavs Bruun Jørgensen også i sine hænder over klubbens flotte sæsonstart.

- Det glæder mig. Odense Håndbold har rigtig mange danske spillere, hvor de øvrige tophold har flere udenlandske spillere. Det er der jo ikke noget galt med, men som landstræner er det godt at se de danske spillere gøre det godt i klubberne, siger landstræneren.

Odense Håndbold vandt onsdag over Team Esbjerg, og dermed fortsatte den imponerende sæsonstart, hvor klubben ikke har lidt pointtab en eneste gang. Det er med landsholdsspillere i nøgleroller på holdet, at klubben har maksimumpoint, og i den bruttotrup, som Klavs Bruun Jørgensen har udtaget til EM i november og december, er der hele otte Odense Håndbold-spillere.

Ifølge Odense Håndbolds træner Jan Pytlick kan landsholdet komme til at nyde godt af, at Odense Håndbold gør det så godt.

- De her spillere, som nu spiller sammen: Stine Jørgensen, Mette Tranborg og så videre. Det der samspil de får i den daglige træning og kamp, det er også med til at give et eller andet plus i forhold til landsholdet, siger han.  

Det er netop det samspil, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen håber at kunne nyde godt af.

- Det vil jeg da håbe. Det er ingen hemmelighed, at det er hensigten. Odense spiller også i Champions League, og bliver også testet med de bedste europæiske hold. Det er jo også godt, men om samspillet kan overføres i praksis på landsholdet, det er ikke til at sige endnu, siger han.

Odense Håndbolds landsholdsspillere

Der er otte spillere med fra Odense Håndbold i den bruttotrup, som Klavs Bruun Jørgensens har udtaget til EM:

- Althea Reinhardt (målmand)

- Kathrine Heindahl (stregspiller)

- Trine Østergaard (fløjspiller)

- Freja Cohrt (fløjspiller)

- Stine Jørgensen (bagspiller)

- Mie Højlund (bagspiller)

-  Nadia Offendal (bagspiller)

- Mette Tranborg (bagspiller)

Går i fodsporene på Norge og Rusland

Jan Pytlick, der selv var landstræner i perioderne fra 1998-2005 og 2007-2014, ville have ønsket, at der dengang havde været et hold med sammenspillede danske landsholdsspillere.

- Jeg havde også den drøm, dengang jeg var landstræner, siger han. 

For ifølge ham taler historien sit tydelige sprog, om at landshold før har lukreret på, at et enkelt klubhold i den nationale liga har haft mange landsholdsspillere.

- Hvis du kigger på eksempelvis Norge, som har klaret sig så godt med deres landshold igennem mange år. De havde også den fordel, at stort set alle spillede i Larvik og var under den samme kultur. Sådan var russerne også, da de i lange perioder var på toppen. Der spillede stort set hele landsholdsstammen i Lada. Det har bare været med til at rykke det helt vildt, siger han.  

Nu håber han så, at det samme sker i Danmark.

- Jeg håber selvfølgelig på, at vi kan være med til at rykke det endnu mere for os selv, men selvfølgelig også for landsholdet, siger han.