Håndbold

Team Esbjerg ombestemmer sig og dropper protest efter topkamp

Jesper Jensen oplyser til TV 2 SPORT, at Team Esbjerg alligevel ikke vil nedlægge protest efter kampen mod Odense Håndbold.

Der blev lavet en 'klokkeklar fejlkendelse' af dommerne i kampen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

Sådan var vurderingen fra Team Esbjergs træner, Jesper Jensen, efter onsdagens etmålsnederlag.

Den holdning holder han fast i dagen derpå, men alligevel har han sammen med Team Esbjerg nu valgt at droppe den protest, han ellers nedlagde under kampen.

- Vi gør ikke mere ved sagen. Vi er blevet enige om, at vi gerne vil behandle andre, som vi selv vil behandles.

- Det vil sige, at hvis vi var i Odense for at spille og vandt, så var vi blevet ret trætte af, hvis det endte i en omkamp på grund af en forseelse, der skete ni minutter før tid, fortæller han til TV 2 SPORT.

Et regelbrud

Episoden, han hentyder til, var ved stillingen 20-20.

Her løb Team Esbjergs målmand Sandra Toft ud af feltet med bolden i hånden, inden hun afleverede til en holdkammerat. Det valgte dommerne at taksere som en fejl og gav bolden til Odense.

Vi mener ikke, der var så mange parter, der havde gevinst af, vi ville gøre det

Jesper Jensen, cheftræner

I paragraf 5.4 og 5.6 står der i reglerne, at en modstander i en sådan situation uanset hvad ikke skal have bolden. 

Paragraf 5.4 fastslår, at det er tilladt for målmanden "at forlade målfeltet med bolden og spille den videre på spillepladsen, hvis han (i dette tilfælde hun, red.) ikke har haft bolden under fuld kontrol". 

I paragraf 5.6 står der, at det ikke er tilladt for målmanden at forlade målfeltet med bolden under kontrol. Hvis det sker, og dommerne ikke "havde fløjtet for udførelsen af målkastet" - som det var tilfældet i onsdagens kamp - "skal målkastet tages om".

Ud fra regelsættet er Jesper Jensen heller ikke i tvivl om, at klubben ville have fået medhold i processen. De følte sig dog ikke sikre på, at de ville have fået en omkamp, og derfor synes klubben, at en protest ville give for meget polemik omkring de to klubber og håndboldsporten.

- Det omkring regelbruddet er meget sort/hvidt, og dommerne erkender også bagefter, at de kom til at lave en fejl. Men derfor er det langt fra ensbetydende med, vi får en omkamp. Som er det eneste, vi kan bruge til noget.

- Så i og med, vi langt fra var sikre på, der ville komme en omkamp, så mener vi ikke, der var så mange parter, der havde gevinst af, vi ville gøre det, fortæller Jensen.

Odense Håndbold vandt kampen 24-23.

Odense vandt topopgøret mod Team Esbjerg med 24-23. Video: Bo Bentsen