Håndbold

'Fantastisk' målvogter skal spille mere for Danmark, mener Pytlick

Målvogteren Althea Reinhardt bør få flere minutter på landsholdet, mener cheftræner i Odense Håndbold, Jan Pytlick.

En redningsprocent på 50.

Det er status for Althea Reinhardt efter de seneste kampe i HTH-ligaen, og ifølge hendes træner i Odense bør det kaste mere spilletid af sig på landsholdet.

- Vi har to rigtig dygtige målmænd. Sandra Toft er meget rutineret, og hun er vant til at stå ved slutrunderne, men Althea er ved at være der, hvor hun også kan starte inde eller i hvert fald spille lidt mere. Jeg synes, de to kan supplere hinanden en smule mere, siger Jan Pytlick til TV 2 SPORT efter Champions League-sejren på 27-23 over Larvik søndag.

Her afløste Reinhardt målvogterkollegaen Tess Wester i pausen, og faktisk overstrålede hun den hollandske stjerne målt på antal redninger.

- Althea står fantastisk i øjeblikket. Hun har en ro og en selvtillid, der gør, at hun står på et meget, meget højt niveau, forklarer Pytlick, der glæder sig over den 22-årige danskers styrke i indskifterrollen. 

- Det er dejligt at have en målvogter, der kan starte ude og så alligevel gå ind og levere. Det, synes jeg, hun har gjort i mange kampe for os, og det er bare godt, at hun har den mentale styrke til at gå ind og lukke af. Det kræver noget mental styrke og noget parathed, og der er hun rigtig, rigtig stærk.

"Helt ubeskriveligt"

Selv forklarede Althea Reinhardt sin præstation i Champions League-kampen med god forberedelse.

- Jeg har set rigtig meget video, og jeg havde en god fornemmelse af, hvor forsvaret stod i kampen. Nogle gange har du bare følelsen af, at man ved, hvor modstanderne skyder, og det er bare fedt, når man rammer sådan en kamp. 

- Det er et signal om, at jeg rigtig gerne vil med, men man ved aldrig. Nu må vi se, hvad der sker, lyder det videre om den forestående EM-slutrunde. 

Althea Reinhardt håber at være på Klavs Bruuns holdkort til EM i Frankrig. Video: TV 2 SPORT

Reinhardt har på det seneste været fast inventar på landsholdet i en reserverolle for Sandra Toft. 

- Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere Danmark. Det er helt ubeskriveligt, når man hører nationalmelodien blive spillet, så jeg vil super gerne med på landsholdet. 

Har du snakket med Klavs Bruun om EM ?

- Nej, det har jeg ikke. Jeg venter spændt og håber selvfølgelig, jeg kan komme med. Det er altid en drøm at få lov til at spille en slutrunde.

EM bliver i år spillet i Frankrig fra 30. november til 16. december. Du kan følge slutrunden på TV 2, TV 2 PLAY, TV 2 SPORT og sport.tv2.dk.