Håndbold

Gør comeback 469 dage efter skade: - Jeg har savnet det helt ubeskriveligt

Ribe-Esbjergs Nikolaj Enderleit har ikke spillet en håndboldkamp siden slutningen af juli sidste år, men nu er han klar til comeback.

469 dage efter Nikolaj Enderleit slog hovedet voldsomt i gulvet og pådrog sig en hjernerystelse, vender Ribe-Esbjerg-spilleren torsdag tilbage på håndboldbanen. Det fortæller han til Jydskevestkysten.

Det seneste stykke tid har han i store perioder været en del af træningen hos Ribe-Esbjergs ligahold, men det bliver for klubbens 3. divisionshold, at han gør comeback i en topkamp mod Silkeborg.

- Jeg glæder mig selvfølgelig helt vildt, og jeg har savnet det helt ubeskriveligt, siger Nikolaj Enderleit til avisen.

Enorme smerter og overvejelser om karrierestop

Det var ved ungdoms-VM i slutningen af juli 2017, at et russisk skub sendte det danske stortalent til tælling kort før tid i kvartfinalen. Enderleit blev kørt på sygehuset, hvor de kunne konstatere, han havde pådraget sig en hjernerystelse.

Da Enderleit i november sidste år var på vej mod bedre tider, slog han igen hovedet og blev ramt af et kraftigt tilbagefald. Herefter blev de næste fire måneder nogle af de værste i hans liv.

- Jeg var bundet til min seng, var afhængig af mine forældre og manglede adspredelse i hverdagen. Jeg kunne ingenting. Da det var værst, kunne jeg ikke engang gå en lille tur, uden at det begyndte at dunke i hovedet.

- Når man ligger der og ikke engang kan gå en tur på fem minutter uden at få ondt i hovedet, så er man sgu skeptisk omkring sin tilbagevenden til håndbold. Jeg vil ikke sidde og sige, at jeg hele tiden har vidst, jeg ville komme tilbage - for det har jeg overhovedet ikke, fortalte Enderleit i et interview med TV 2 SPORT for tre måneder siden.

Nikolaj Enderleits hårde periode betyder også, at Ribe-Esbjerg vil passe på ham i den kommende tid. Ifølge Jydskevestkysten skal han efter planen først spille ligehåndbold igen i februar, når VM-slutrunden er overstået, og ligaen starter op igen.

- Det har været en hård periode for os alle sammen. Selvfølgelig mest for Nikolaj, men vi har jo alle så gerne ville have ham tilbage. Lige nu bygger han mere og mere på, og det er meget positivt. Men vi gør stadig tingene i Enderleits tempo, som vi i øvrigt har gjort hele tiden, siger Agerschou.

Den høje bagspiller har tidligere spillet i TM Tønder og KIF Kolding.