EM håndbold

Norsk spiller er stolt, selvom hun blev vraget til EM

Camilla Herrem er trist over at være blevet valgt fra til EM, men er alligevel stolt over, hvor hurtigt hun er kommet tilbage efter sin fødsel.

Det er ti år siden, den norske håndboldspiller Camilla Herrem brugte sin december foran TV'et for at se en slutrunde og ikke selv trække i landsholdstrøjen.

Men i år må venstrefløjen igen tage plads i sofaen, efter hun tirsdag blev vraget og ikke var en del af landstræner Thorir Hergeirsson 16 mand store EM-trup

- Det er selvfølgelig surt, lyder den umiddelbare reaktion fra den 32-årige Herrem ifølge norske NRK.

Det er heller ikke blevet til meget håndbold for VM-, OL- og EM-guldvinderen det sidste års tid.

I sommer blev Camilla Herrem nemlig mor for første gang, og det er ikke mere end fire måneder siden, hun vendte tilbage på håndboldbanen for sin norske klub Sola efter sin graviditet. 

- Jeg må sige, at jeg er ganske stolt over det, jeg har nået på de her fire måneder. Jeg har jo lige fået et barn, og jeg kom alligevel næsten med i EM-truppen, fortæller Camilla Herrem til NRK.

Umiddelbart er de stadig min favorit til at vinde EM

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Selvom hun siden sit comeback har spillet samtlige kampe og har noteret sig for 34 scoringer, var det ikke nok til at overbevise landstræneren Thorir Hergeirsson om endnu et slutrunde-eventyr.

- Det er helt klart et af de hårdere valg. Vi har forsøgt at lægge historik og følelser til side og være faglige og saglige. Jeg har fulgt Camilla tæt i genoptræningen, og lige nu synes jeg, vi står bedre rustet til et mesterskab med Thea Mørk, fortæller landstræneren til NRK om baggrunden for at vælge Thea Mørk fremfor den mere rutinerede Camilla Herrem.

Stadig EM-favoritter

Og den målfarlige Herrem er ikke det eneste velkendte norske ansigt, man kommer til at spejde forgæves efter ved slutrunden i Frankrig.

Holdets største stjerne Nora Mørk mangler ligeledes grundet en alvorlig knæskade. 

Men selvom nogle af de velkendte ansigter mangler, så er det stadig et særdeles stærkt norsk landshold, der er klar til EM i Frankrig.

- Norge er bare en stor størrelse. Umiddelbart er de stadig min favorit til at vinde EM. Selvom de forsvarende verdensmestre fra Frankrig er på hjemmebane, lyder vurderingen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Ved VM sidste år slog Frankrig netop Norge i finalen. EM-slutrunden i håndbold begynder den 30. november. Her er Norge i indledende gruppe med Rumænien, Tyskland og Tjekkiet.

Her er hele den norske EM-trup

Målvogtere: Katrine Lunde og Silje Solberg

Bagspillere: Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic, Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen, Henny Ella Reistad og Linn Jørum Sulland.

Fløjspillere: Malin Aune, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg

Stregspillere: Heidi Løke, Kari Brattset og Vilde Mortensen Ingstad