Håndbold

Drama skal spilles om: GOG får ny kamp mod KIF Kolding

Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg giver GOG medhold og en ny kamp mod KIF Kolding.

Ligakampen mellem KIF Kolding og GOG, der blev spillet lørdag den 20. oktober og endte uafgjort 23-23, skal spilles om. 

Det har Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg afgjort, bekræfter forbundet nu i en pressemeddelelse.

GOG nedlagde protest i kampen efter en episode ni minutter før tid, hvor Nicolej Krickau var på vej hen til dommerbordet for at lægge sit timeoutkort. Men da Niclas Kirkeløkke scorede umiddelbart efter, lagde GOG-træneren ikke timeoutkortet alligevel. En træner kan kun tage timeout, når hans hold er i boldbesiddelse. 

Kampens dommerpar Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm valgte alligevel efter dialog med observatøren Henrik Mathiasen at annullere GOG's mål - og give Nicolej Krickau en to minutters udvisning for at være trådt ind i området omkring dommerbordet med sit timeoutkort uden at lægge det. 

Det fik GOG til at nedlægge protest og kræve en ny kamp, hvilket disciplinærudvalget nu har givet fynboerne.

Disciplinærudvalget skriver i sin kendelse blandt andet:

- Der har været tale om en meget tæt kamp, hvor det første regelbrud (annulleringen af et mål) har betydet, at GOG uretmæssigt har fået frataget et mål, som skulle have været anerkendt. Stillingen skulle således have været 22-22, men blev omgjort til 22-21 i KIF’s favør.

- Det andet regelbrud (straffen til GOG’s official, og dermed udvisningen til GOG) har givet KIF en uretmæssig fordel med en overtallig spiller i de følgende to minutter, og KIF har tilmed scoret sekunder senere til stillingen 23-21, jævnfør den detaljerede kamprapport.

- Under disse særlige og konkrete omstændigheder finder disciplinærinstansen, at de to regelbrud med rimelig sandsynlighed har haft afgørende betydning for kampens resultat. 

KIF Kolding har nu syv dage til at beslutte, om klubben vil anke afgørelsen. 

Derfor er det heller ikke endnu fastlagt, hvornår en omkamp mellem KIF og GOG skal spilles.