Håndbold

KIF overrasket over dom: - Det er helt hen i vejret

KIF Kolding er overrasket over, at DHF's disciplinærudvalg har besluttet, at kampen mod GOG skal spilles om.

Forundring, utilfredshed og grobund for spekulationer om fremtidig snyd.

Sådan lyder reaktionen fra KIF Koldings cheftræner, Lars Frederiksen, efter at GOG har fået medhold i sin protest over ligakampen mod KIF Kolding fra den 20. oktober, der endte 23-23 og nu skal spilles om.

- Jeg er selvfølgelig meget overrasket over det. Jeg synes, at kendelsen er klokkeklar, og at kampen ikke skal spilles om. Det, der er sket i den her situation, er for mig at se helt hen i vejret i forhold til den her afgørelse, siger Lars Frederiksen til TV 2 SPORT.

Hvilke regler har vi egentlig at arbejde med?

Lars Frederiksen, cheftræner i KIF Kolding

GOG nedlagde protest i kampen efter en episode ni minutter før tid, hvor Nicolej Krickau var på vej hen til dommerbordet for at lægge sit timeoutkort. Men da Niclas Kirkeløkke scorede umiddelbart efter, lagde GOG-træneren ikke timeoutkortet alligevel. En træner kan kun tage timeout, når hans hold er i boldbesiddelse. 

- Vi er selvfølgelig i udgangspunkt glade for, at der viser sig at være hold i det, når vi forfølger en protest. Vi er glade for, at vi læser det samme som disciplinærinstansen og regelfortolkerne gør. Men vi har også respekt for, at Kolding har en uge til at appellere, og at vi også sætter point på spil, siger Nicolej Krickau til TV 2 SPORT.

Du kan se hele episoden fra ligakampen mellem GOG og KIF Kolding herunder.

- Vi har appelleret til ny kamp, siger GOG’s direktør, Kasper Jørgensen, til TV 2 SPORT. Video: TV 2 Sport

Hvad må man - og hvad må man ikke?

Lars Frederiksen er utilfreds med, at GOG's medhold i protesten ifølge ham fører til en større tvivl om, hvad håndboldtrænerne må og ikke må i forbindelse med situationer, hvor timeout-kortet skal lægges.

- Hvilke regler har vi egentlig at arbejde med? Vi har altid fået påskønnet fra dag et af, at når vi træder ind i det her område omkring dommerbordet, så skal vi gå 100 procent hen for at lægge timeout-kortet, hvis vi vil lægge det, og vi må selvfølgelig kun fortryde undervejs, hvis det er sådan, at der sker en ændring i spillet, siger KIF Kolding-træneren, der mener, at hans trænerkollega i GOG har overtrådt reglerne:

- Som man kan se på TV 2-udsendelsen, så står Nicolej deroppe og vil give det her kort et par gange og vælger så at gå tilbage. Derfor er det selvfølgelig forkert, det der er blevet dømt her.

Den opfattelse deler Nicolej Krickau ikke. GOG-træneren er af den holdning, at timeout-kortet ikke nødvendigvis skal lægges på dommerbordet, selv om træneren er gået ind i zonen foran dommerbordet. Ifølge ham afhænger det af, om træneren har mulighed for at tage sin timeout eller ej.

- Nu var det på et splitsekund, at jeg stod deroppe og tøvede en anelse, fordi jeg kunne se, at skuddet faldt, og derfor blev jeg i sekundet også i tvivl om, om jeg skulle lægge den eller om jeg skulle holde den, og jeg vurderede i den sammenhæng, at jeg selvfølgelig ikke måtte tage den, når skuddet var faldet. Så jeg køber ikke den der med, at vi er blevet tudet ørene fulde om, at vi skal tage den uanset hvad, siger Nicolej Krickau.

Frygt for spekulation om snyd

De to trænere er også uenige om, hvad en eventuel endelig dom kan føre med sig af konsekvenser i fremtidige situationer.

- Jeg tror, at det bliver utrolig svært efter den her kendelse, hvis den bliver stadfæstet, at det bliver noget, man kan spekulere i på forhånd. Specielt når kampen skal til at afgøres. Hvor lang tid må man stå deroppe? spørger Lars Frederiksen, mens GOG-trænerkollegaen ikke er nervøs.

- Nej, det frygter jeg overhovedet ikke. Vi skal også huske på, at tingene foregår så hurtigt i de her situationer, så vi skal selvfølgelig heller ikke have trænere, der går op og ned og spiller taktisk, men jeg oplever ikke en tøven som taktisk.

- Vi skal selvfølgelig alle sammen opføre os ordentligt. Det gælder mig, og det gælder også de andre, og jeg har ikke nogen som helst tro på, at det er et grundlæggende problem, at folk begynder at spekulere i det, siger Nicolej Krickau.

Begge trænere er dog enige om, at reglerne på området godt kan være mere tydelige, så situationer som denne kan undgås i fremtiden. Lars Frederiksen håber på, at retningslinjerne bliver nemmere at overholde, hvis den røde timeout-knap bliver indført i ligaen. Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen har nedsat et udvalg, der skal se på mulighederne for at indføre knappen i dansk håndbold.

- Så kan vi trænere trykke på den, så der aldrig nogensinde bliver tvivl om det her, siger Lars Frederiksen.

- Grundlæggende er jeg meget enig med Lars om præmissen om, at vi skal gøre det mere sort/hvidt. Derfor glæder jeg mig også over den her timeout-knap, som er på tale, og som jeg tror bliver indført. Vi skal bare sørge for, at den kommer til at være i sin egen zone og ikke i coaching-zonen, fordi så kommer vi ikke udover en problematik, som den her, siger Nicolej Krickau.

Der er endnu ikke fastsat en dato for en omkamp mellem KIF Kolding og GOG, da KIF Kolding har syv dage til at appellere disciplinærudvalgets dom i sagen.

Herunder kan du se et indslag fra den 23. oktober om arbejdet for indførelsen af den nye timeout-knap i Danmark.

Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen har vedtaget et udvalg, der skal se på mulighederne for at indføre en timeout-knap i dansk håndbold Video: TV 2 Sport