Kontra

Landsholdsdarling sagde fra over for Wilbek efter ’pinlig' hyldest

Conny Hamann-Boeriths var frustreret over oversidderrollen ved VM i 1993, så hun gav landstræneren et ultimatum: Mere spilletid eller landsholdsstop.

Se håndboldmagasinet 'KONTRA' på TV 2 PLAY

Conny Hamann-Boeriths var en del af de jernhårde ladies i 1990’erne, hvor hun var med til at vinde EM- og OL-guld samt VM-sølv.

Det var så maks. pinligt at komme hjem og blive hyldet på den måde

Conny Hamann-Boeriths

Men selvom de mange titler vidner om en storhedstid på landsholdet, var alt ikke lutter glæde for Conny Hamann-Boeriths.

Ved VM i 1993, hvor Danmark vandt sølv, sad hun nemlig på tilskuerrækkerne i størstedelen af tiden.

- Jeg arbejdede i en børnehave, og alle de her små, lækre unger står og flager for mig og hylder mig som en helt. Jeg synes simpelthen, det var så maks. pinligt at komme hjem og blive hyldet på den måde, for jeg følte virkelig ikke, at det var min medalje.

- Den følelse skulle jeg bare ikke have igen, siger Conny Hamann-Boeriths i håndboldmagasinet ’KONTRA’.

"Prøv at hør', Ulrik. Jeg magter ikke det her”

Conny Hamann-Boeriths

Som en konsekvens af oplevelsen ved VM besluttede hun sig for, at hun ikke ville være en del af landsholdet længere, hvis hun ikke fik mere spilletid.

- Efter VM i 1993 ringer jeg faktisk til ham (red., Ulrik Wilbek, daværende landstræner) og siger: "Prøv at hør', Ulrik. Jeg magter ikke det her”.

- Ulrik synes også, det var træls – jeg gjorde det jo godt på klubholdet, jeg havde bare ikke fået den rolle på landsholdet, fortæller Conny Hamann-Boeriths.

I fællesskab blev de enige om, at hun fremover ikke blot skulle udtages som fløj, men derimod skulle være en joker, der kunne bruges på flere positioner. Det var den plan, der blev fremlagt inden afgang til EM i 1994.

Spillede EM med en forstuvet fod

Ved EM-slutrunden i 1994 fik Conny Hamann-Boeriths en større rolle på holdet, men i en af de første kampe måtte hun bæres fra banen. 

- Jeg var så uheldig i 1994, at jeg blev skadet imod Sverige og vrikkede kraftigt rundt. Jeg var fuldstændig i panik over den her forstuvning, siger Conny Hamann-Boeriths.

Mod lægens forventning fik hun kæmpet sig tilbage på banen senere i turneringen og vandt sammen med kvindelandsholdet det første, danske EM-guld.

Men EM-triumfen kunne mærkes i foden.

- Efter finalen sidder vi nede i omklædningsrummet, og René (red., René Hamann-Boeriths, hendes mand), der er nede og se os spille, kommer ned og siger: ”Hva’ skal du ikke have skoen af?”. Men det kunne jeg simpelthen ikke, for den var hævet.

- Jeg røg direkte hjem på operationsbordet og blev opereret, og alt var røget. GOG og Jan Pytlick var ikke tilfredse. Men jeg fik det med, og det er jo absolut ikke noget, jeg har fortrudt, fortæller hun.

Du kan se ’KONTRA’ i aften klokken 22.00 på TV 2 SPORT, hvor Trine Nielsen har taget en snak med Connie Hamann-Boeriths om de jernhårde ladies, livet efter håndbolden og meget mere.