EM håndbold

Ligaprofiler bejler til EM-holdet: - Forbereder mig på det værste

Lærke Nolsøe og Louise Burgaard er nogle af de spillere, der kæmper om de sidste pladser på landstrænerens EM-hold, der bliver udtaget torsdag.

Landstræneren for det danske kvindelandshold i håndbold, Klavs Bruun Jørgensen, sidder lige nu og lægger de sidste brikker i et større EM-puslespil.

Torsdag offentliggør han navnene på de 16 spillere, han skal bruge til at føre Danmark til succes ved den kommende EM-slutrunde i Frankrig.

Navne som Sandra Toft, Mette Tranborg og Anne Mette Hansen er nogle af de sikre på holdkortet. Men på venstrefløjen er der straks mere tvivl om, hvem der skal danne den forventede duo med Fie Woller.

- Jeg forsøger ikke at bruge energi på at tænke på det, fortæller Nykøbing-spilleren Lærke Nolsøe, der er i direkte duel med Odenses Freja Cohrt om pladsen på fløjen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har det godt. Jeg føler mig godt tilpas i spillet og har en god portion selvtillid. Så spillemæssigt føler jeg mig i rigtig god form. Jeg føler mig godt rustet, lyder det fra den håbefulde Nolsøe til TV 2 SPORT.

Og står det til TV 2 SPORTs håndboldekspert og tidligere landsholdsspiller Lærke Møller, så kan Nolsøe godt begynde at pakke EM-kufferten.

- Jeg synes, at hendes spil i denne sæson har vist, at hun fortjener en plads på holdet. Men begge spillere har gjort det sindssygt godt, og det er virkelig svært at vælge, lyder det fra Lærke Møller.

Burgaard regner ikke med noget

Det er dog ikke kun Lærke Nolsøe, der render rundt med uvished om en EM-plads.

Herning-Ikast Håndbolds højreback Louise Burgaard er ligeledes én af de spillere, som er på vippen hos landstræneren. Og hun tør ikke regne med noget, inden udtagelsen på torsdag. 

- Jeg forbereder mig på det værste, men jeg føler mig klar, hvis jeg skulle være så heldig at blive udtaget, fortæller bagspilleren til TV 2 SPORT.

- Det har været lidt op og ned i denne sæson. Men nu har jeg lovet mig selv at være aggressiv og modig i mit spil og bare sig 'fuck det' og køre på. Jeg føler mig stærk og hurtig og ved godt, det er ved at være nu med udtagelsen.

Louise Burgaard skal tilkæmpe sig en plads på højreback, hvor Mette Tranborg og Line Jørgensen ligger godt til i forhold til en udtagelse.

Men det betyder ikke, at alt håb er ude for Burgaard, vurderer håndboldekspert Lærke Møller.

- Jeg kan sagtens se for mig, at Klavs Bruun Jørgensen vælger at tage tre højrebacks med. Burgaard har nogle andre facetter i spillet end Tranborg og Line Jørgensen, der er mere rene skytter.

- Men det bliver virkelig spændende på torsdag. Jeg er ligeså spændt på udtagelsen som spillerne er, lyder det fra Lærke Møller. 

Landstræneren Klavs Bruun Jørgensen udtager efter planen sin trup klokken 11 torsdag formiddag.

EM begynder den 29. november. Danmark er i gruppe med Sverige, Serbien og Polen.