Håndbold

Århus forlænger med topscorer og målmand

Nikolaj Læsø er Århus' topscorer med 57 mål. TV 2 SPORT

Nikolaj Læsø og Jens Fredsgaard har forlænget deres kontrakter med Århus med henholdsvis tre og to år.

Nikolaj Læsø og Jens Fredsgaard har i denne sæson bidt sig fast i Århus Håndbold, og det er blevet belønnet med nye kontrakter.

Læsø er klubbens topscorer med 57 mål, hvoraf ingen er scoret på straffekast, og det gør ham faktisk til ligaens topscorer, hvis man ikke tæller straffekastscoringer med.

Han har skrevet under på en treårig kontrakt.

- Jeg har fået god tillid fra vores trænere i den her sæson og spillet rigtig meget i angrebet. I sidste sæson fik jeg mere spilletiden i forsvaret, men nu har jeg fået mere angreb, og for mig er det rigtig vigtigt at spille. Århus er et rigtig godt match til mig, siger han til TV 2 SPORT.

- Der var nogle overvejelser i forhold til, om jeg skulle prøve at tage springet til udlandet, men jeg har også en kæreste, der gerne vil studere. Hun er kommet ind på journalisthøjskolen i Århus, så det var også en ting, der spillede ind.

Målvogter Jens Fredsgaard har forlænget sin kontrakt med to år efter nogle sæsoner, hvor han blandt andre har stået i skyggen af Emil Nielsen, der siden skiftede til Skjern. Derefter har også René Villadsen forladt klubben til fordel for Bundesligaen.

Nu er han førstemålmand og har i denne sæson stået med en redningsprocent på 34.

- Det har været en kamp de sidste par år, og belønningen er så faldet i mine hænder i år. Så jeg skal bare vise, at det ikke er forkert valgt af Århus, siger han.

Århus indtager ligaens ottendeplads og sidder dermed på det yderste mandat i forhold til slutspillet.

De startede sæsonen med fem sejre i seks kamp, men siden da er det kun blevet til ét point i fire kampe.

Århus kan i aften lægge afstand til KIF Kolding på niendepladsen, når aarhusianerne møder TTH Holstebro på hjemmebane.

Kampen spilles klokken 19.30 og kan ses på TV 2 SPORT.