EM håndbold

En ulempe at holde EM-pladser åbne, mener ekspert

Men i landstrænerens situation er det forståeligt, at han kun har udtaget 14 ud af 16 spillere, vurderer Trine Nielsen.

Det er af nød mere end af lyst, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen endnu ikke har udtaget hele sin trup til EM-slutrunden i december.

- Der er ingen tvivl om, at det ville have givet mere ro, og jeg er heller ikke i tvivl om, at det også er det, han helst ville, siger TV 2 SPORT's håndboldekspert Trine Nielsen.

Men i situationen giver det mening, at manden i spidsen for det danske kvindelandshold torsdag formiddag kun satte navn på 14 ud af de 16 spillere, mener hun.

- Jeg kan godt forstå, at han holder pladser åbne og går langt i forhold til at få Line Haugsted med, siger eksperten.

Hun er imidlertid ikke i tvivl om, at det har en negativ påvirkning på spillerne, der rejser til Norge senere på måneden for at varme op til slutrunden i december med tre testkampe.

- Selvom alle spillerne står før kampene og siger, at de ikke tænker over det, så gør de det. Selvfølgelig siger de det ikke til pressen, for de vil ikke virke nervøse, men de tænker over det, mener Trine Nielsen.

- Du kan også se, at Norge og Sverige har udtaget trupperne. Det giver bare arbejdsro og bedre forhold til den turnering, de skal spille oppe i Norge.

Uenig med landstræneren

Klavs Bruun Jørgensen fortæller til TV 2 SPORT, at den ene af de to resterende pladser i truppen med 'overvejende sandsynlighed' går til backen Line Haugsted - hvis ellers hun får bugt med en skadet storetå.

Derudover står den unge fløjspiller Mathilde Hylleberg foruden playmaker Lotte Grigel forrest i køen til EM-billetterne.

Landstræneren hælder nemlig til at udtage to spillere til positionen som højre fløj for i stedet at udelade en tredje højre back.

- Det der med at få tre højre backs i gang i en kamp - det er næsten umuligt, og det bliver for meget rod, mener landstræneren.

Men den disposition er Trine Nielsen ikke enig i.

-  Fra start af har jeg ment, at der kun skulle tages én fløj med, siger håndboldeksperten.

- Ud fra de spillere landstræneren har udtaget, ville jeg supplere med Line Haugsted og så enten Louise Burgaard eller Line Jørgensen. Mit valg ville nok falde på sidstnævnte, men der skal flere kampe til at se dem an, mener Trine Nielsen.

Landsholdet samles den 19. november frem mod Møbelringen Cup i Oslo, som bliver spillet den 22.-25. november. Her står Danmark over for Frankrig, Norge og Ungarn.

Du kan høre landstræner Klavs Bruun Jørgensens overvejelser om udtagelsen af EM-truppen i podcasten nedenfor.