EM håndbold

Klavs Bruun afslører: Disse tre står forrest i kampen om de sidste EM-pladser

Landstræneren overvejer kraftigt at tage unge Mathilde Hylleberg med til EM, afslører han i TV 2 SPORT's håndboldpodcast.

Tre spillere står umiddelbart forrest i køen til at få de sidste to pladser på Klavs Bruun Jørgensens EM-hold.

Det afslører den danske landstræner i den seneste udgave af TV 2 SPORT's håndboldpodcast, som er optaget umiddelbart efter, at Klavs Bruun Jørgensen torsdag klokken 11 satte navne på 14 ud af de 16 spillere, han vil have med til EM i Frankrig om tre uger. 

Én af de tre er overraskende den unge højre fløj Mathilde Hylleberg, som har overhalet Simone Bøhme i kampen om at blive makker med førstevalget Trine Østergaard.

- Hvis det er, at vi tager en ekstra fløj med, så bliver det Mathilde Hylleberg, afslører Klavs Bruun Jørgensen.

Mathilde Hylleberg er blot noteret for to landskampe - begge for udviklingslandsholdet for bare to måneder siden. 

- Hylleberg har gjort det rigtig godt i ligaen, og da hun var med udviklingslandsholdet, imponerede hun os alle sammen - ikke mindst Lars Jørgensen, som jo havde hende i træningerne også.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Hylleberg også bliver fremtiden på det her landshold, siger Klavs Bruun Jørgensen, der har slået fast, at den ene af de to sidste EM-billetter går enten til en højre fløj eller en højre back. 

Og umiddelbart hælder landstræneren til at vælge fløjen, for han har dårlige erfaringer med at have tre højre backs i sin trup. 

- Min oplevelse omkring sidste år, hvor vi hele tiden havde en højre back siddende ude.. det der med at få tre højre backs i gang i en kamp - det er næsten umuligt, og det bliver for meget rod, mener Klavs Bruun Jørgensen. 

- Hvis man skal dele tiden med to andre, når man nærmest ikke at komme ind og få noget ro, forklarer landstræneren sin overvejelse.

Den anden EM-billet går med stor sandsynlighed til Viborgs Line Haugsted - hvis hun ellers kan spille efter en lang periode med problemer med en storetå. 

- Det er jo en skade, som hun har haft i over et år. Jeg har været i dialog med Viborg gennem længere tid, om det overhovedet bliver muligt at få hende med. Og nu lader vi den stå med én af de to pladser i hvert fald. Om sandsynligheden er stor, kan jeg ikke sige så meget om.

Men har hun en plads, hvis hun er klar?

- Det er der en overvejende sandsynlighed for, ja, siger landstræneren, der i podcasten også nævner rutinerede Lotte Grigel som et alternativ. 

Som jeg hører dig - Grigel, Haugsted og Hylleberg er måske dem, der er tættest på at skulle have de to sidste pladser?

- Ikke at det er lukket, men som det ser ud nu, så ja, bekræfter Klavs Bruun Jørgensen. 

Han vil ikke afsløre, hvornår han udtager de sidste to spillere til EM-truppen. 

Landsholdet bliver samlet den 19. november frem mod Møbelringen Cup i Oslo, som bliver spillet den 22.-25. november, hvor Danmark møder Frankrig, Norge og Ungarn i de sidste tre testkampe før EM. 

Du kan se EM i håndbold fra 30. november til 17. december på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Alle Danmarks EM-kampe bliver sendt direkte på TV 2. 

HØR HELE PODCASTEN MED KLAVS BRUUN JØRGENSEN HER