EM håndbold

Landstræner forklarer fravalget af Louise Burgaard

Louise Burgaard var ikke en del af de 14 spillere, Klavs Bruun Jørgensen udtog til EM torsdag. Landstræneren holder fortsat to pladser åbne.

Louise Burgaard kan i december se frem til ingen eller i bedste fald begrænset spilletid ved EM-slutrunden i Frankrig. Det fortalte landstræner Klavs Bruun Jørgensen, da han torsdag udtog de første 14 spillere til sin 16 mand store trup.

Her stod der nemlig 'Mette Tranborg' og 'Anne Cecilie la Cour' i kolonnen ’højre back’ på landstrænerens liste og ikke 'Louise Burgaard' eller 'Line Jørgensen', som ellers stod foran La Cour i køen, hvis man skulle tro eksperterne, som alle havde peget på Louise Burgaard som en del af truppen. Sådan forholder det sig dog ikke hos Klavs Bruun Jørgensen.

- Både Line Jørgensen og Louise Burgaard kræver måske lidt mere tillid og lidt mere tid på banen for at spille sig ind. Og det er der jo som sådan ikke noget problem i. Men den tid er jeg ikke sikker på, at de får, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Landstræneren har nemlig store planer med Mette Tranborg, som han kalder ”den klart bedste” på positionen, og som han derfor har tænkt sig at give meget spilletid. Så meget, at det ifølge ham kan komme i vejen for Burgaards præstationer ved en kompakt slutrunde.

- Og det var lidt problemet sidste år (VM i Tyskland, red.). Burgaards slutrunde sidste år blev også ødelagt af, at hun skulle ud at spille fløj. Det blev lidt forvirrende, så det, syntes jeg, var lidt synd, siger han.

Han fortæller også, at han ikke i samme grad frygter for den begrænsede mængde tid på banen for Anne Cecilie la Cour, som han har tænkt sig at bringe i spil i angrebet for at aflaste Tranborg.

Inden udtagelsen var der ellers ikke den store tvivl hos eksperterne om, at Burgaard havde fortjent en plads i truppen, og at hun ville kunne spille en rolle.

- Jeg tror, at Burgaard kommer med - også blandt andet for at dække ind på fløjen, sagde Bent Nyegaard blandt andet.

TV 2 SPORT har ikke kunnet få en kommentar fra Burgaard torsdag, men inden den nervepirrende besked var hun afklaret med situationen.

- Jeg forbereder mig på det værste, men jeg føler mig klar, hvis jeg skulle være så heldig at blive udtaget, sagde bagspilleren til TV 2 SPORT om udtagelsen, som har fyldt en del i baghovedet den seneste tid.

Den 26-årige bagspiller har været godt kørende for Herning-Ikast på det seneste, hvor hun i sine seneste tre kampe står noteret for 20 scoringer. Tirsdag var hun 100 procent, da hun scorede på syv ud af syv forsøg i kampen mod Nykøbing Falster tirsdag.

- Det har været lidt op og ned i denne sæson. Men nu har jeg lovet mig selv at være aggressiv og modig i mit spil og bare sig "fuck det" og køre på. Jeg føler mig stærk og hurtig og ved godt, det er ved at være nu med udtagelsen, sagde hun.

Burgaard stadig i spil

Trods den manglende udtagelse kan Burgaard dog gøre klogt i at have en kuffert klar og en fleksibel kalender. Landstræneren udtog nemlig kun 14 af de 16 spillere, som skal tilbringe deres december i Frankrig.

De to sidste pladser er dermed stadig i spil, og her udelukker Klavs Bruun Jørgensen ikke, at Herning-Ikast-spilleren kan blive udtaget.

- Burgaard har i de sidste to kampe spillet rigtig godt angrebsspil, og det kan også være, at det åbner muligheden – det vil jeg ikke afvise, siger Klavs Bruun Jørgensen.

I samme ombæring slår han fast, at han fortsat har bekymringer omkring den begrænsede mængde spilletid, han ville kunne tilbyde hende ved at udtage tre spillere på samme position.

- Men jeg vil være meget påpasselig med at have tre højrebacks med. Hvis Burgaard skal med, vil jeg gerne give hende tilliden, men så længe Tranborg leverer, som hun gør, tror jeg, det bliver svært.

Landstræneren fortæller, at Mathilde Hylleberg, Line Haugsted, Lotte Grigel alle er varmere emner i forhold til de to sidste yderst eftertragtede pladser. Bent Nyegaard mener dog ikke, at Klavs Bruun Jørgensen skal glemme Burgaard.

- Mette Tranborg kommer til at spille langt den største del af tiden. Så det kan godt være, at han nøjes med de to (Tranborg og La Cour). Men ellers ligger det for mig lige ud ad landevejen, at Louise Burgaard har gjort det rigtig godt i den seneste periode, siger Bent Nyegaard.

Såfremt Burgaard bliver en af de to spillere, som bliver udtaget på et endnu ubestemt tidspunkt, kan hun ved slutrunden spille sin landskamp nummer 100. Hun har i øjeblikket 94 af slagsen, hvor hun har scoret 212 mål.

Du kan se EM i håndbold fra 30. november til 17. december på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Alle Danmarks EM-kampe bliver sendt direkte på TV 2. 

HØR LANDSTRÆNERENS OVERVEJELSER OM SIN TRUP - OM HVEM DER KÆMPER OM DE SIDSTE PLADSER - I 35 MINUTTERS PODCAST HERUNDER.