EM håndbold

Landstræners opkald overraskede ligaprofil

Klavs Bruun Jørgensens udtagelse af Anne Cecilie de la Cour kom noget bag på hende – ikke mindst takket være en ny telefon.

København Håndbolds Anne Cecilie de la Cour har ikke spillet en A-landskamp for Danmark siden EM-bronzekampen i 2016, så da landstræner Klavs Bruun Jørgensen ringede og udtog hende til slutrunden, blev hun overrasket.

- Klavs Bruun ringede til mig i mandags, og jeg havde ikke set den komme. Jeg har fået ny telefon, og havde ikke hans nummer, så da han var i den anden ende af røret, tænkte jeg ”hvad fanden?”. Men så kunne jeg jo hurtigt regne ud, hvad det handlede om, og så blev jeg bare super glad, fortæller hun til TV 2 SPORT.

Anne Cecilie de la Cours manglende landskampe kan i høj grad forklares med lykkelige omstændigheder.

I perioden siden sidste EM er hun nemlig blevet mor til en pige, og det har ifølge hende selv ført en masse godt med sig.

- I de første måneder tilbage spillede jeg anderledes, end jeg var vant til, fordi mit skud ikke var, som det var inden graviditeten.

- Mentalt har det gjort rigtig meget for mig at blive mor. Jeg var meget påvirket af min mentale tilstand inden graviditeten, og jeg var rigtig negativ. Hvis jeg lavede en fejl kunne den hænge ved. Nu er jeg blevet bedre til at slappe af og lave flere assists. Jeg ser nogle andre muligheder end mit eget skud, siger København-spilleren, der har lavet 18 assists i denne sæson mod 24 i hele forrige sæson.

Backup for Tranborg

Selvom Anne Cecilie de la Cour glæder sig over landsholdsudtagelsen, har hun ingen forventninger til, at hun skal starte fra første minut ved EM.

- Jeg ved, at Mette Tranborg kommer til at være førstevalget, og så skal jeg bidrage med en masse angrebsmæssigt.

EM for kvinder 2018 spilles i Frankrig, og det betyder også, at Anne Cecilie de la Cour kommer til at skulle være væk fra sin lille familie i lang tid.

Den del af udtagelsen tager bagspilleren dog med ro.

- Jeg kommer selvfølgelig til at savne min datter rigtig meget, og det er selvfølgelig bagsiden af medaljen. Men hun har det rigtig godt herhjemme. Hun har en far, der er helt vildt meget på, og som er der lige så meget for hende, som jeg er.

Danmarks første kamp ved EM er den 30. november klokken 21:00, hvor de danske kvinder møder Sverige.

DANMARKS FORELØBIGE EM-TRUP

Note: Yderligere to spillere skal tilføjes til truppen.

Målvogtere: Sandra Toft (Team Esbjerg), Althea Reinhardt (Odense)

Stregspillere: Stine Bodholt (Viborg HK), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast)

Venstre fløj: Fie Woller (Bietigheim), Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster)

Venstre back: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Viborg).

Playmakere: Mie Højlund (Odense), Nadia Offendal (Odense)

Højre back: Mette Tranborg (Odense), Anne Cecilie la Cour (København Håndbold)

Højre fløj: Trine Østergaard (Odense)