Håndbold

KIF Kolding anker afgørelse om ny kamp: - Vi har en rigtig god sag

KIF Kolding anker nu den dom, som har givet GOG medhold og som har sikret en ny kamp mod KIF Kolding, til Håndboldens Appelinstans.

KIF Kolding er ikke tilfredse med den afgørelse, som Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg har truffet.

Disciplinærudvalget gav onsdag GOG medhold og sikrede en ny kamp mod KIF Kolding, men dette udfald er Kolding-lejren ikke tilfredse med.

De anker nu sagen til Håndboldens Appelinstans. Det bekræfter klubbens bestyrelsesformand, Brian Stein, i en SMS til TV 2 SPORT, mens klubbens cheftræner, Lars Frederiksen, uddyber.

- Den ene ting er, at vi selv synes, vi har kæmpet os til minimum et point i den kamp. Den anden del af det er, at vi nu har fået sat os ind i sagen, og sammen med vores advokat har vurderet, at vi har en rigtig god sag, fortæller cheftræneren. 

GOG nedlagde protest i kampen, der blev spillet den 20. oktober og endte 23-23, efter en episode ni minutter før tid, hvor Nicolej Krickau var på vej hen til dommerbordet for at lægge sit timeoutkort. Men da Niclas Kirkeløkke scorede umiddelbart efter, lagde GOG-træneren ikke timeoutkortet alligevel. En træner kan kun tage timeout, når hans hold er i boldbesiddelse. 

Kampens dommerpar Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm valgte alligevel efter dialog med observatøren Henrik Mathiasen at annullere GOG's mål - og give Nicolej Krickau en to minutters udvisning for at være trådt ind i området omkring dommerbordet med sit timeoutkort uden at lægge det. 

Det fik GOG til at nedlægge protest og kræve en ny kamp, hvilket disciplinærudvalget gav fynboerne. Det er nu denne afgørelse om omkamp, som KIF Kolding vil anke.

- Vi er så overbeviste om, at det, der er sket her, kan man ikke få en ny kamp ud af, så derfor har vi valgt at tage sagen op igen. Der skete en fejl undervejs i kampen, som der sker 1000 gange under en kamp, men den var ikke kampafgørende.

- Vi håber på, at en tredjepart kommer ind i sagen og ser på det her, og forhåbentlig vælger den rigtige afgørelse. Det er håndboldfolk, der sidder inde i sagen nu, fortæller Lars Frederiksen. 

Ifølge KIF-træneren er det i lige så høj grad en principiel sag, som kan få indflydelse på lignende tilfælde i fremtiden. 

- Hvis vi nu ikke anker her, og der kommer en anden situation, vil man kigge tilbage på den her dom, så der er også en principsag i det. Hvis vi mener, at vi føler os fejlvurderet i den her protestsag, så synes jeg, vi skal gøre opmærksom på det. Det kommer selvfølgelig til at vise sig, om det er det rigtige, men for os er det ret vigtigt at vide. Vi synes, at den her (sag, red.) er forholdsvis klokkeklar, og den fejl må ikke ske to gange. 

Lars Frederiksen fortæller, at også spillere og alle andre involverede i sagen er blevet hørt, inden beslutningen om at anke dommen blev taget.