Håndbold

17-årig skabte ekstase i uventet ligadebut: - Jeg får ikke sovet meget

GOG gav debut til U18-målmanden Svend Rughave, der tog fokus med to store redninger. Og så gjorde det ikke noget, at han måtte spæde til bødekassen.

Herre Håndbold Ligaens topscorer, Johan Meklenborg fra Nordsjælland, virkede ustoppelig tirsdag aften i Gudme, da GOG sendte 17-årige Svend Rughave på banen til et straffekast med små 20 minutter tilbage.

Det var tilsyneladende løsningen for hjemmeholdet. Meklenborg havde ellers scoret 8 mål på 10 forsøg i kampen hidtil, men da ligatopscoreren brændte på sit fjerde straffekastsforsøg i kampen, gik Meklenborg kold. Det samme gjorde Nordsjælland, der tabte kampen 26-34 ude mod GOG.

Der er bøde i bødekassen. Så er det godt, farfar var nede og kigge. Han var god ved mig

17-årige Svend Rughave

I målet brød U18-målmanden Svend Rughave ud i vild jubel, og publikummet fulgte trop, mens hyldesten og decibelmåleren nærmede sig sit højeste i takt med technomusikken. Redningen på straffekastet var hans første i GOG-debuten, der kom noget uventet efter skader til Ole Erevik og Victor Bang.

- Debuten kommer nok til at fylde en del i min egen historiebog. Jeg tænker heller ikke, jeg får sovet så skide meget i nat. Det var sgu fedt. Det var en speciel følelse og et helt andet tryk. Det kom også lidt bag på mig, at der blev skrevet til mig mandag morgen, om jeg kunne spille. Jeg tænkte bare, jeg er klar, og så er det gået stærkt derfra, sagde Svend Rughave efter kampen.

Den unge målvogter kom faktisk allerede på banen efter to minutter, da Nordsjælland fik sit første straffekast i kampen. Men det var langt fra planen, at debuten skulle komme så hurtigt.

- Nej, det var hverken min eller trænernes plan, men Frank Mikkelsen (førstemålmand, red.) havde en anden plan, og så skulle jeg ind på det første straffekast. Så tog jeg den desværre ikke, men det var Franks lille input, forklarede Rughave.

GOG gav debut til U18-målmanden Svend Rughave, der imponerede med to store redninger. Og så gjorde det ikke noget, at han måtte spæde til bødekassen. Video: TV 2 SPORT

Med knap 20 minutter igen fik han så revanche på et nyt straffekast, men det var lige ved, at Johan Meklenborg alligevel fik scoret. Dommerparret fløjtede dog overtrådt, da Nordsjælland-topscoreren samlede bolden op og scorede på returen.

- Jeg følte, jeg var fuldstændig lukket inde i en boble. Jeg bemærkede slet ikke, der blev fløjtet overtrådt. Jeg så bare hurtigt, da jeg vendte rundt, at dommeren havde dømt overtrådt. Det var en helt vanvittig følelse.

I GOG er det kendt, at det koster i bødekassen, når spillerne skal deltage i interviews. Det kunne debutanten selvsagt ikke undgå efter sin debut, men også det havde han en løsning på efter kampen.

- Ja, det bliver dyrt. Der er bøde i bødekassen. Så er det godt, farfar var nede og kigge. Han var god ved mig, så der er nok også til bøden, slog Rughave fast.

Det er endnu ikke fastlagt, om U18-målmanden skal være en del af GOG's trup i weekendens EHF Cup-kamp. Det afhænger både af Ole Ereviks skade og muligheden for at skrive ham ind i truppen.