EM håndbold

Klavs Bruuns udmelding kom bag på talent

Mathilde Hylleberg har endnu ikke spillet en A-landskamp, men hun banker alvorligt på inden EM-slutrunden.

19-årige Mathilde Hylleberg er tæt på det, som hun ikke havde troet muligt for bare kort tid siden.

- Det havde jeg overhovedet ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, så det ville jo bare være sindssygt fedt og mega lærerigt, siger hun til TV 2 SPORT og storsmiler. 

Det, som hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, var at blive udtaget til landsholdet ved EM-slutrunden i Frankrig til december. Men når landstræner Klavs Bruun Jørgensen onsdag formiddag sætter navn på de sidste spillere til truppen, er TTH Holstebro-fløjen på forhånd en varm kandidat. Det gjorde landstræneren klart, da han fredag udtog de første 14 spillere.

- Hylleberg har gjort det rigtig godt i ligaen, og da hun var med udviklingslandsholdet, imponerede hun os alle sammen, sagde landstræneren og slog i samme ombæring fast, at Hylleberg bliver udtaget, såfremt han vælger at tage en ekstra fløj med.

Siden den besked har Hylleberg gået med en spændt fornemmelse krydret med et ordentligt skud selvtillidsboost.

- Det er selvfølgelig super rart og mega fedt at få at vide, at der bliver lagt mærke til det, man går og laver. At det så er ham (Klavs Bruun Jørgensen, red.), der siger det, er bare endnu bedre, siger Hylleberg, som ikke rigtig kunne tro det, da hun pludselig hørte sit navn blive nævnt fredag.

- Det er bare virkelig en underlig følelse, men mega dejligt, siger hun dagen inden Klavs Bruun Jørgensens beslutning onsdag.

Mathilde Hylleberg har spillet to landskampe med udviklingslandsholdet for to måneder siden og har således stadig sin landsholdsdebut til gode. Det lader dog til kun at være et spørgsmål om tid, før hun åbner den konto.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Hylleberg også bliver fremtiden på det her landshold, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren har allerede udtaget højrefløjen Trine Østergaard, og nu kan Hylleberg bare krydse fingre for, at han mener, at der er brug for en gardering på den position.