Danmarks endelige EM-trup er på plads - endnu en debutant udtaget

16x9
Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro er blevet udtaget til EM. Foto: TV 2 SPORT

Danmark har fire slutrundedebutanter med til EM i Frankrig.

I sidste uge satte landstræner Klavs Bruun Jørgensen navn på blot 14 af de 16 spillere, der skal spille EM for Danmark.

Onsdag blev de sidste to spillere så udtaget, og her blev der plads til endnu en slutrundedebutant i form af TTH Holstebros 19-årige højre fløj Mathilde Hylleberg. Også den rutinerede playmaker Lotte Grigel, der spiller i ungarske Debrecen, er blevet udtaget.

Odense-spillerne Mie Højlund og Nadia Offendal samt NFH's Lærke Nolsøe skal også med til en slutrunde for første gang.

- Siden udtagelsen af de første 14 spillere i sidste uge har jeg holdt fast i, at Lotte Grigel og Mathilde Hylleberg har været mere end varme kandidater til de sidste to pladser. Da der ikke er sket noget uventet, er det også kun naturligt, at det blev dem, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

Dermed er der ikke blevet plads til store navne som Line Jørgensen, Louise Burgaard og Line Haugsted. Sidstnævnte har op til EM været plaget af en skade.

Klavs Bruun havde lidt løftet sløret for, at det var de to og Line Haugsted, der skulle kæmpe om pladserne, og jeg tror, han har ventet på et ’go’ eller ’no-go’ fra Haugsted.
Hylleberg skal med for at lære. Hun er en fremtidens spiller. Trine Østergaard kommer til at spille rigtig mange minutter, og så skal Hylleberg med for at snuse til en A-slutrunde.
Grigel er en rigtig tænker, når hun spiller håndbold. Det, der har været problemet med hende, er, at det er rigtig lang tid siden, hun kontinuerligt har spillet godt på landsholdet. Der sidder et rigtig klogt hoved på hende.
Den danske EM-trup

Klavs Bruun Jørgensen kan skifte spillere ind fra sin bruttotrup, som han udtog i slutningen af oktober.

Danmark åbner EM den 30. november mod Sverige - et revancheopgør efter nederlaget til svenskerne i VM-kvartfinalen for et år siden. Polen og Serbien er de to øvrige hold i Danmarks indledende gruppe A, der bliver spillet i den franske by Nantes. 

Landsholdet bliver samlet den 19. november frem mod Møbelringen Cup i Oslo, som bliver spillet den 22.-25. november, hvor Danmark møder Frankrig, Norge og Ungarn i de sidste tre testkampe før EM. 

Du kan se EM i håndbold fra 29. november til 17. december på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. 

Alle Danmarks EM-kampe bliver sendt direkte på TV 2.