Håndbold

Træner var 'fyret' i otte timer - en beklagelig teknisk fejl, siger klubben

Herning-Ikast skrev sent lørdag på sin hjemmeside, at træneren er fritstillet - men fjernede historien igen otte timer senere.

Der lå noget af en nyhed klar til dem, der surfede forbi Herning-Ikast Håndbolds hjemmeside sent lørdag aften. 

Der kunne alle nemlig læse, at den midtjyske topklub havde fritstillet cheftræner Kristian Kristiansen, og at parterne stoppede samarbejdet. 

Screendumpet herunder er fra Herning-Ikasts hjemmeside lørdag aften klokken 23.12 og viser nyheden om cheftrænerens øjeblikkelige farvel. 

Næste morgen blev historien dog fjernet igen og er ikke længere synlig på klubbens hjemmeside. 

Engang imellem vil min bestyrelse godt, at vi er på forkant med situationen

Jakob Mølgaard, direktør i Herning-Ikast

Herning-Ikasts direktør Jakob Mølgaard bekræfter forløbet og kalder det "en beklagelig, teknisk fejl". Historien lå på klubbens hjemmeside fra klokken 22.41 lørdag aften og til omkring 7.45 søndag morgen, oplyser direktøren. 

- Det var en kombination af en systemfejl i backend på hjemmesiden og en menneskelig fejl i vores kommunikationsafdeling, som selvfølgelig ikke må ske, men desværre skete alligevel, forklarer Jakob Mølgaard til TV 2 SPORT. 

Ifølge direktøren var der kun overskriften, som screendumpet viser. Der var ikke nogen historie, hvis man klikkede på "Læs mere". 

Men hvorfor har I sådan en overskrift liggende klar off air i jeres systemer?

- Tilbage i september sad Lars (bestyrelsesformand Lars Gantzel Pedersen, red), Kristian (Kristensen, red.) og jeg og kiggede på nogle løsningsforslag sammen, og engang imellem vil min bestyrelse godt, at vi er på forkant med situationen. Derfor blev kommunikationsafdelingen bedt om at forberede sig på de forskellige scenarier, forklarer Jakob Mølgaard.

Sagde job op i september

Det var netop i september, at Kristian Kristensen - som TV 2 SPORT tidligere har fortalt - sagde sit job op i mistillid til ledelsen i Herning-Ikast Håndbold.

Og dengang var det altså - erkender klubbens direktør nu - på tale at fritstille cheftræneren, der har et langt opsigelsesvarsel i sin kontrakt. Sådan endte det dog ikke, og parterne blev ifølge TV 2 SPORTs oplysninger enige om, at Kristian Kristensen stopper efter sæsonen, når hans kontrakt alligevel udløber. 

Direktøren afviser, at weekendens "nyhed" på hjemmesiden skyldes, at klubben har planer om at fritstille Kristian Kristensen i nærmeste fremtid. 

- Ikke for nuværende. Vi har ikke fritstillet Kristian Kristensen, og det har vi mig bekendt heller ikke nogen planer om, siger Jakob Mølgaard til TV 2 SPORT. 

Kristian Kristensen har ikke selv ønsket at kommentere sin situation i Herning-Ikast og henviser til direktør Jakob Mølgaard. 

Herning-Ikast sluttede onsdag aften efterårssæsonen i  HTH Ligaen af med en 26-18-sejr ude over Aarhus United og holder jul og nytår på en femteplads. Midtjyderne har kun søndagens EHF Cup-kamp ude mod rumænske Ramnicu Valcea, inden der venter halvanden måned uden kampe.