EM håndbold

Vraget Burgaard har fået besked på, hvad hun skal arbejde med

Den rutinerede bagspiller er ikke med i Klavs Bruun Jørgensens endelige EM-trup, selvom hun på det seneste har vist storspil og scoret masser af mål.

Louise Burgaard er ikke med, når det danske landshold skal spille EM-slutrunde i Frankrig.

Det står klart, efter at Louise Burgaards navn ikke var blandt de sidste to navne, som landstræner Klavs Bruun Jørgensen offentliggjorde onsdag. I stedet udtog landstræneren debutanten Mathilde Hylleberg og Lotte Griegel. Dermed er der sat navn på alle 16 spillere, der skal repræsentere Danmark.

- Det er jeg selvfølgelig træt af, men jeg har også sluttet fred med det, siger Louise Burgaard.

Herning-Ikast-spilleren har spillet 94 kampe og scoret 212 mål i rødt og hvidt, men den statistik får den venstrehåndende bagspiller ikke mulighed for at udbygge ved den forestående slutrunde i Frankrig.

- Jeg tror, det er i forhold til, at jeg ikke har spillet så meget i opstarten, og jeg har været svingende i mit spil. Jeg har præsteret rigtig fint i de sidste par kampe, men det var desværre ikke helt nok, siger hun. 

Var inde i billedet

Da Klavs Bruun Jørgensen udtog de første 14 spillere, fortalte han, at Louise Burgaards form på det sidste ellers kunne åbne op for en EM-billet. 

- Burgaard har i de sidste to kampe spillet rigtig godt angrebsspil, og det kan også være, at det åbner muligheden – det vil jeg ikke afvise, sagde landstræneren.

Onsdag viste Louise Burgaard ellers, at skudarmen er skruet rigtigt på i øjeblikket, da hun lavede fem mål i kampen mod Aarhus United - endda tilsat fem assist. I det hele taget har hun vist målform den seneste tid, hvor hun har fået målnettet til at blafre flittigt i ligaen. 25 mål i fire kampe er det blevet til. 

Alligevel må hun kigge langt efter en flybillet til Frankrig. 

Hvis Louise Burgaard var blevet udtaget, så ville det have været som tredjevalg på højreback-positionen. Det ville betyde begrænset med spilletid, og her har Klavs Bruun Jørgensen holdt fast i sin begrundelse om, at Louise Burgaard kræver mere tid på håndboldbanen, for at hun kommer op på sit højeste niveau. 

- Selvfølgelig vil man pisse gerne være med til en slutrunde, uanset om man spiller meget, eller man spiller lidt. Men det er sådan, det er, siger hun.

Ser allerede frem mod næste slutrunde

Landstræneren har forklaret Louise Burgaard, hvad hun skal arbejde med for igen at komme til at optræde i de røde og hvide farver.

- Han har sagt, at jeg skulle være mere aggressiv i mit spil, og mit skud skulle være bedre. Det kan jeg selvfølgelig godt se, og det har jeg tænkt mig at arbejde på, siger hun.

Selvom Louise Burgaard siden 2011 ellers har været vant til at bruge julemåneden på slutrundehåndbold, så prøver hun at se positivt på den kommende tid.

- Jeg glæder mig til en december, hvor jeg kan lægge lag på mit spil og så stå megaskarpt til næste halvdel af sæsonen og forhåbentligt til VM i 2019, siger hun.