EM håndbold

Danmarks anfører i bedring - indkaldt til EM-truppen

Stine Jørgensen gør fremskridt i forhold til en knæskade, hun pådrog sig tidligere på efteråret. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Håndboldlandsholdets anfører, Stine Jørgensen, er kommet sig så meget over sin skade, at hun er indkaldt til EM-truppen.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Odense-spilleren Stine Jørgensen er så meget i bedring oven på sin knæskade, at hun møder ind i landsholdslejren mandag og rejser med til optaktsturneringen Møbelringen Cup i Norge.

- I tæt samarbejde med Odense Håndbold har vi vurderet, at det er realistisk at få Stine i spil i løbet af EM-slutrunden. Vi har haft en rigtig god, løbende dialog med Odense Håndbold og deres sundhedssektor i forhold til Stines helbred, og nu har vi aftalt, at hun møder ind i landsholdslejren sammen med de øvrige spillere og tager med til Oslo, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Stine Jørgensen blev i første omgang ikke udtaget til EM-truppen bestående af 16 spillere.

Hun blev i midten af oktober opereret for en meniskskade, og i første omgang blev det meldt ud, at hun kunne nå at blive klar til EM.

- I løbet af ugen skal hun træne med vores sundhedsstab, og så er planen, at vi efter Møbelringen Cup træffer en beslutning om eventuel deltagelse i slutrunden, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Lyn-analyse

Det er en kæmpe opmuntring for alle omkring dansk damehåndbold. Som jeg læser det, er der meget, der tyder på, at Stine Jørgensen bliver klar til at spille en hel del minutter ved mesterskabet. Det er klart, at det løfter holdet. Hvis du ringer rundt til alle landsholdskammeraterne, vil der være stor begejstring for, at landsholdets helt store omdrejningspunkt muligvis kan være med. Det betyder rigtig meget

Haugsted er også i spil

Også Line Haugsted og Amalie Milling møder ind og deltager i landsholdssamlingens to første dage.

Line Haugsted døjer med en tå, men har på det seneste spillet kampe for sin klub, Viborg. Alligevel besluttede Viborg, at Haugsted ikke burde komme med til EM for ikke at forværre skaden, men det kan ændre sig.

- Status på Line Haugsted har været lidt mere usikker. Nu er vi landet på en aftale med Viborg om, at Line møder ind de to første dage, men ikke rejser med til Møbelringen Cup. Derfra er aftalen med klubben, at vi kan indkalde Line i løbet af slutrunden, hvis behovet skulle opstå. Det er vi rigtig tilfredse med, slutter Klavs Bruun Jørgensen.

Ifølge landstræneren har det hele tiden været meningen, at Milling fra København Håndbold skulle deltage de første to dage.

Møbelringen Cup

  • Danmark-Frankrig (torsdag 22/11 kl. 21 på TV 2)
  • Danmark-Norge (lørdag 24/11 kl. 19.15 på TV 2)
  • Danmark-Ungarn (søndag 25/11 kl. 16 på TV 2)

EM begynder for Danmarks vedkommende den 30. november med en kamp mod Sverige.

Slutrunden kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.