Håndbold

Skjern-træner jubler over CL-point: - En af de største bedrifter i historien

 Ole Nørgaard er en tilfreds mand efter søndagens CL-kamp. Charly Triballeau / Ritzau Scanpix

Skjern fik 33-33 ude mod ungarske Pick Szeged, som ifølge Skjern-træner hører til blandt Europas bedste hold.

Håndboldherrerne fra Skjern hentede søndag et uventet point med 33-33 på udebane mod ungarske Pick Szeged i Champions League.

Skjern-træner Ole Nørgaard tøver ikke med at kalde præstationen for en af de største i klubbens historie, efter at ungarerne førte med to mål med godt et minut tilbage.

- Pick Szeged er et af Europas bedste hold og en sandsynlig bejler til at komme i Final 4.

- Til sidst havde de overhånden, men vi fik alligevel hevet et point hjem. Det var sejt gået af drengene. Det her er en af de største præstationer i historien i Skjern Håndbold, siger Ole Nørgaard.

- Det er vanvittigt svært at få point på udebane i Champions League, og det er usandsynligt svært ude mod Pick Szeged, tilføjer træneren.

I begyndelsen af anden halvleg fik Skjern slået et forspring på fem mål, men det blev langsomt spist op af de ungarske værter, der i slutfasen bragte sig foran med 33-31.

Med omkring et minut tilbage af kampen fik Kasper Søndergaard reduceret til 32-33.

- Jeg tænkte, at vi skulle afslutte hurtigt, og jeg er glad for, at den gik ind. Havde jeg brændt, så ville vi have tabt, så det var den eneste mulighed, siger Kasper Søndergaard.

Kort efter fik Thomas Mogensen udlignet til 33-33, og da Pick Szeged ikke nåede at få scoret på det sidste angreb, før tiden løb ud, så endte det med et dansk point.

- Vi kunne have vundet, men jeg er meget tilfreds, siger Kasper Søndergaard.

- Pick Szeged kom med et kæmpestort tryk i de sidste ti minutter. Det kunne vi ikke helt stå imod, så lige nu er jeg lykkelig for uafgjort og det ene point. Det har vi brug for, hvis vi skal videre, siger han. 

Både Celje og HC Motor, som Skjern forsøger at holde bag sig i Champions Leagues gruppe B, vandt søndag. Det betyder, at de presser vestjyderne bagfra.

Ole Nørgaard kan dog konstatere, at hans hold fortsat indtager femtepladsen i gruppen, hvorfra de seks bedste mandskaber avancerer til knockoutfasen, når gruppespillet er færdigspillet.

- Vores præstationer er fra en kant af godkendte i Champions League, men vores uheld er, at holdene under os i tabellen også har taget uventede point.

- Det betyder, at det ikke længere er nok for os at spille lige op med dem ude og hjemme. Det er stadigvæk vanvittigt svært for os, og der er lang vej videre, siger Ole Nørgaard.

Skjern møder i næste weekend på hjemmebane tyske Flensburg-Handewitt.