Klavs Bruun i kovending: - Man har jo et standpunkt, til man tager et nyt

16x9
Stine Jørgensen kan komme med landsholdet til Frankrig, selvom hun tidligere meldte afbud. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Landstræneren afskrev for nylig muligheden for at tage spiller nummer 17 med til EM, men nu har piben fået en anden lyd.

- Hvis vi står efter den her uge og kan se, at Stine (Jørgensen, red.) måske bliver klar i løbet af turneringen, så vil jeg tage hende med til Frankrig som den 17. spiller, fortæller Klavs Bruun Jørgensen. 

Dét svar er i direkte modstrid med, hvad landstræneren sagde om EM-truppen, da han for nylig gæstede TV 2 SPORTs håndboldpodcast.

- Vores erfaringer fra sidste år er, at spillerne langt henad vejen klarede det rigtig fint, men det tog også tid. Det gav perioder, hvor spillere skulle have noget ekstra af min tid, og som gik fra mine andre opgaver. Jeg vil hellere undgå det end at have ekstra spillere rendende. Der er heller ikke længere til Nantes, end at vi lynhurtigt kan flyve nogen ind, lød det dengang. 

- Man har jo et standpunkt, til man tager et nyt, siger landstræneren mandag.

Holdningsskiftet forklarer Klavs Bruun med, at to nøglespillere har været tvivlsomme op til udtagelsen.

- Det tapper en smule energi, og derfor ville jeg gerne undgå det. Nu er det bare - med Stine især – en spiller, der har haft en hovedrolle. (Line, red.) Haugsted har også en vigtig rolle i forsvaret. Så det er to vigtige spillere i forhold til at kunne stille i allerstærkeste opstilling, så der vil man altid strække sig et lille stykke ekstra.

Afskrev sig selv

Stine Jørgensen var egentlig meldt ude af det forestående EM. Midt i oktober kom det frem, at landsholdets anfører skulle opereres for en knæskade, og dengang meldte hun selv ud, at slutrunden var væk.

Siden har playmakeren gjort så store fremskridt, at hun igen er i spil til at komme med.

- Jeg gør det bedste, jeg kan, ligesom jeg har gjort hidtil i min genoptræning. Det er gået rigtig godt, og det håber jeg, det bliver ved med i den her uge, hvor der kommer lidt mere håndbold på programmet. Så må vi se, hvad status er efter ugen, siger Stine Jørgensen. 

Det andet spørgsmålstegn, Line Haugsted, har på det seneste været frisk nok til at spille for sit klubhold, men alligevel udtog Klavs Bruun hende ikke i første omgang under påskud af, at fysikken ikke er, som den skal være.

Både Stine Jørgensen og Line Haugsted skal i disse dage træne med landsholdet frem mod Møbelringen Cup i Oslo, hvor Danmark spiller de sidste tre testkampe før slutrunden. Begge er altså fortsat i spil til at komme med som reserve.

Du kan se EM i håndbold fra 29. november til 16. december på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. 

Den danske EM-trup