EM håndbold

Stort svensk EM-tab: NFH-stjerne melder fra af private årsager

Nykøbing Falsters Johanna Westberg kommer ikke i kamp ved EM-slutrunden. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det svenske landshold må undvære Nykøbing Falster-spilleren Johanna Westberg, der har meldt afbud til EM på grund af private årsager.

Med 11 dage til Danmarks åbningskamp ved EM-slutrunden kan landstræner Klavs Bruun Jørgensen notere sig, at han får en profil færre at bekymre sig om på det svenske landshold.

Det svenske håndboldforbund oplyser således i en pressemeddelelse, at Nykøbing Falsters stærke bagspiller Johanna Westberg misser slutrunden på grund af private årsager. Westberg er lige nu topscorer i den danske liga, hvor hun har scoret 95 mål i 14 kampe - ni mål flere end nummer to på listen.

- Det føles selvfølgelig ikke sjovt at misse EM og ikke skulle spille for Sverige. Det var noget, jeg virkelig havde set frem til. Denne gang må jeg dog takke nej af private grunde. Jeg kan desværre ikke gå mere i detaljer lige nu og håber, det bliver respekteret, siger den 28-årige NFH-spiller ifølge Aftonbladet.

De svenske spillere mødes tirsdag til EM-forberedelserne, og landstræner Henrik Signell lægger da ikke skjul på, at det ikke er hvem som helst, der nu har meldt afbud:

- Det er kedeligt at miste en nøglespiller, og det ødelægger lidt af glæden før et mesterskab, men vi respekterer naturligvis Johannas beslutning. Nu vil vi gøre det bedste med den trup, vi har, og jeg ser frem til at mødes med holdet i morgen, siger Signell.

Sverige er i Gruppe A sammen med Danmark, Serbien og Polen, og de nordiske naboer åbner altså gruppen med et nabobrag. Her bliver det i stedet Mikaela Mässing, som det danske landshold skal forberede sig på.

- Jeg begyndte næsten at græde, da jeg fik det at vide. Jeg troede, at Henrik (Signell) lavede sjov. Selvfølgelig er jeg meget glad og stolt over at spille et mesterskab for Sverige, som altid har været en drøm, siger Mässing.

Også på assistlisten har Johanna Westberg haft en stor rolle hos Nykøbing Falster, hvor hun står noteret for 46 assists i 14 kampe.