EM håndbold

Helle Thomsen ramt af nyt EM-afbud

Helle Thomsen har nok at tænke over frem mod EM-slutrunden, som for Hollands vedkommende begynder den 1. december. Patrik Stollarz / Scanpix Denmark

De forsvarende EM-sølvvindere fra Holland må undvære stregspilleren Danick Snelder ved det nært forestående mesterskab.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Optakten til EM-slutrunden har været alt andet end god for Holland og den danske træner Helle Thomsen.

Det står desto mere klart, efter at stregspilleren Danick Snelder, der har været med til at vinde medaljer ved de seneste tre mesterskaber foruden OL, er blevet tvunget til at melde afbud på grund af en rygskade.

Thomsen er hårdt ramt på stregspillerpositionen, da Györ-spilleren Yvette Broch har indstillet karrieren.

- Det er rigtig skidt, at vi først måtte undvære Yvette og nu også Danick. De er blandt verdens bedste stregspillere. Det er et slag både offensivt og defensivt og kommer til at få betydning på alle aspekter, siger Helle Thomsen til det hollandske håndboldforbunds hjemmeside.

Hun fortæller desuden, at playmakerveteranen Maura Visser, der tidligere har spillet i Viborg HK, endnu ikke er stemplet ind i landsholdslejren af "personlige årsager".

- Vi håber, at alle respekterer det og giver hende den ro, hun behøver, siger Helle Thomsen.

Holland vandt EM-sølv i 2016, mens det i 2015 og 2017 blev til henholdsvis sølv og bronze ved VM. I EM-finalen i 2016 blev Danick Snelder topscorer for hollænderne, der tabte med ét mål til Norge.

- Nu kommer processen med de yngre spillere til at starte tidligere, og de kommer til at få chancen for at spille en større rolle på A-landsholdet, siger Helle Thomsen.

Op til EM-slutrunden blev der endvidere skiftet ud på trænerposterne, da Olga Assink valgte at fratræde stillingen som assisterende landstræner. I stedet skal den danske målmandslegende Lene Rantala være Helle Thomsens højre hånd.

Hollands EM begynder den 1. december med kampen mod Ungarn. I det indledende gruppespil møder Holland også Spanien og Kroatien.

TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender massivt fra EM.