Håndbold

Nybagt far kom for sent til ligakamp

TMS Ringsted måtte undvære en af holdets stregspillere i de første minutter af kampen mod Århus Håndbold.

16 minutter efter kampstart stod Sebastian Thor i hallen i Ringsted. 

- Det er ikke blevet til særligt meget søvn i nat, og jeg har ikke spist ordentligt, så jeg skal lige i gang, indrømmede han, da TV 2 SPORT fangede ham i pausen. 

Årsagen til Sebastian Thors ringe nattesøvn er simpel - stregspilleren blev far mandag.

Tirsdag tog hans hold, TMS Ringsted, imod Århus Håndbold hjemme i det vestjyske. Og pauseresultatet 8-14 i gæsternes favør huede på ingen måde den nybagte far. 

- Det har været lidt rodet, synes jeg. Jeg kommer ind i hallen og ser, at det ikke går vanvittigt godt. Vi virker lidt modløse, og når man ikke har været en del af optakten, er det lidt svært at se, hvilken rolle man skal påtage sig.

Speciel situation

Inden Sebastian Thor meldte sin ankomst, satte Ringsteds cheftræner ord på situationen.

- Det er specielt, men sådan er det også nogle gange. Vi har rettet det lidt ind og gjort nogle andre ting. Men bare det, at han kommer nu og er blevet far, er jo dejligt, lød det fra Christian Dalmose, der havde planen klar:

- Han skal ind og klæde om med det samme, og så må han varme op, mens vi spiller. Vi har brug for ham. Det ville være et stort tab, hvis vi skulle undvære ham, men han er på vej. 

Det gik fantastisk. Han klarede det så godt, og det samme gjorde moren

Sebastian Thor, håndboldspiller

Det var jo i går, hun fødte. Hvorfor kunne han ikke være her til tiden?

Det tror jeg godt, din kære kone ved. Nogle gange skal man være der, og så kan man ikke bare løbe, selvom man gerne vil.

Gik over tid

Efter kampen gav Sebastian Thor følgende beskrivelse af dagen, hvor hans søn kom til verden:

- Det har været hektisk. Jeg var i Holbæk for at lave en skoleopgave, og så blev jeg ringet op om morgenen af min kære kæreste, der siger, at veerne er startet. Jeg skynder mig selvfølgelig at hente hende, og så må vi tilbage til Holbæk for at komme på sygehuset. 

- Der brugte vi det meste af dagen i går og størstedelen af dagen i dag, så jeg nåede lige at være hjemme en halv time, inden jeg skulle spille håndbold.

Et eller andet sted bliver håndbold ligegyldigt. Jeg glæder mig bare til at komme hjem

Sebastian Thor, håndboldspiller

Hvordan gik fødslen?

- Min kæreste gik over tid, så det kunne ske når som helst, men det gik fantastisk. Han klarede det så godt, og det samme gjorde moren. Hun er så sej.

Held i kærlighed...

Hvorfor kom du i dag?

Jeg elsker håndbold, og jeg elsker den her klub. Det er et fantastisk sted at være. Hallen er mit andet hjem, og jeg bruger så meget tid her, at holdet er som en familie for mig. 

Hvordan var det at spille håndbold?

- Det var lidt specielt og ambivalent. Jeg ville rigtig gerne være hjemme, men jeg ville også være her. Min kæreste sagde, at jeg bare kunne tage afsted, og at han var i sikre hænder derhjemme.

- Det var ærgerligt, at det blev sådan en lortekamp, men jeg havde svært ved at rende rundt og være irriteret.

Er nederlaget nemmere at fordøje på sådan en dag?

- Meget. Et eller andet sted bliver håndbold ligegyldigt. Jeg glæder mig bare til at komme hjem, og så kan vi tænke på den her kamp til træning på torsdag.

Et mundheld siger, at held i kærlighed betyder uheld i spil, og det måtte Sebastian Thor sande dagen derpå. TMS Ringsted tabte 23-29 til Århus Håndbold og ligger fortsat tredjesidst i ligaen.