EM håndbold

Danmark skal finde alternativer til anføreren i stor EM-test

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har fået lidt at tænke over Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Klavs Bruun Jørgensen skal bruge de kommende testkampe på at finde de spillere, der kan overtage Stine Jørgensens ansvar - defensivt og offensivt.

Se Danmarks testkampe på TV 2 og TV 2 PLAY

Stine Jørgensen kommer ikke til at spille ved Møbelringen Cup i Norge. Det er også tvivlsomt, om landsholdets anfører er kampklar, når EM begynder om en god uge.

Derfor skal landstræner Klavs Bruun Jørgensen bruge de kommende fire dage på at finde brugbare alternativer til Stine Jørgensen, der i hans regeringsperiode er blevet tildelt en ganske afgørende andel af de samlede spilleminutter.

- Der er nogle ting, vi skal flytte lidt rundt på – spillere, der skal spille på nye positioner, siger landstræneren om de fire kommende dages tre testkampe.

- Rent forsvarsmæssigt kan vi komme ud i nogle løsninger ind imellem, som vi ikke har prøvet så meget. Det må vi tage med, at vi prøver lidt andet, siger Klavs Bruun Jørgensen, der tidligere har antydet, at det danske forsvar i højere grad skal dække i en form for 5:1-formation.

Det skyldes ikke blot fraværet af Stine Jørgensen, men også at landstræneren må undvære Line Haugsted fra Viborg HK, der tidligere har spillet en stor rolle for det danske forsvar.

I stedet er Odense-duoen Nadia Offendal og Mie Højlund tiltænkt en rolle som fremskudt i den danske defensiv.

I den anden ende af banen har Stine Jørgensen været dansk topscorer ved de seneste tre slutrunder. 

Og i en periode, hvor Danmark i flere kampe har haft svært ved at lave mål, kommer Klavs Bruun Jørgensen også til at rode i værktøjskassen efter løsninger ved træningsturneringen i Norge.

- Playmakerne skal jo skiftevis ind og tage over på den position, hvor Stine Jørgensen har været førstevalg.

-  En Kristina Jørgensen, Nadia Offendal, Mie Højlund og Lotte Grigel skal alle sammen i spil på den plads. Og så skal Kristina Jørgensen også spille venstre back – og det kommer Højlund højst sandsynligt også til. Så de skal sådan deles lidt om at tage over på Stine Jørgensens ansvar, fastslår landstræneren.

Ved den seneste landsholdssamling i september imponerede Viborg HK's unge Kristina Jørgensen flere gange som playmaker.

Derfor er hun også klar til flere spilleminutter, når modstanderne fra torsdag til søndag hedder Frankrig, Norge og Ungarn.

- Jeg skal ind og tage noget ansvar – og give den gas. Jeg skal vise de andre, hvad jeg kan bidrage med til holdet. Jeg er bare klar til at få den opgave, som Klavs giver mig, siger Kristina Jørgensen.

Møbelringen Cup

  • Danmark-Frankrig (torsdag 22/11 kl. 21 på TV 2)
  • Danmark-Norge (lørdag 24/11 kl. 19.15 på TV 2)
  • Danmark-Ungarn (søndag 25/11 kl. 16 på TV 2)

EM begynder for Danmarks vedkommende den 30. november med en kamp mod Sverige.

Slutrunden kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.