EM håndbold

Norge udtager ekstra EM-spillere grundet nye regler

Thorir Hergeirsson har været norsk landstræner siden 2009.  MARIJAN MURAT / Scanpix Denmark

Nye regler gør det nemmere at skifte spillere ind og ud under EM, og derfor tager det norske landshold to ekstra spillere med til slutrunden.

Se Danmarks testkampe på TV 2 og TV 2 PLAY

Når Norge i denne uge deltager i opvarmningsturneringen Møbelringen Cup med Danmark, Frankrig og Ungarn forud for EM, bliver det ikke blot med de 16 spillere, der blev udtaget i første omgang. 

Nye regler i form af flere udskiftninger under EM har nemlig fået den norske landstræner, Thorir Hergeirsson, til at indkalde Odense-spilleren Ingvild Bakkerud og Silje Waade fra norske Vipers.

- Nu er der mulighed for mere fleksibilitet, end vi har haft, men i udgangspunktet er det de 16, vi i forvejen har udtaget, vi vil spille med. Det er ikke lukket til evig tid, og vi må vurdere det undervejs. Der kan jo ske ting både før og under, som gør, at man må lave ændringer, fortæller landstræneren til NRK.

Ved det forestående EM er det muligt at foretage seks udskiftninger i alt: to i gruppespillet, to i mellemrunden og to til eventuelle finalekampe, mens de pågældende spillere samtidig kan skiftes både ind og ud undervejs i turneringen.

Tidligere har det kun været muligt at udskifte tre spillere i løbet af hele turneringen.

- Vi vælger at udvide truppen, for vi vil have reserver, der er brugbare i forskellige roller, både forsvars- og angrebsmæssigt. Vi vil have dem tæt på, og vi vil have flere til at være med i træningerne.

Og det bliver også kun under træningerne, at Thorir Hergeirsson får lov at bruge alle 18 spillere, da det fortsat kun er tilladt at indskrive 16 spillere i kamptruppen under EM.

Det er dog ikke noget nyt for landstræneren, der har for vane at lave udskiftninger under en slutrunde. Senest indskiftede han målvogteren Silje Solberg til VM-finalen mod Frankrig. 

- Flere udskiftningsmuligheder er fremtiden, og flere og flere hold benytter sig af det, mener Hergeirsson.

Også i den danske lejr er truppen større, end den må være under kampene, da Klavs Bruun Jørgensen for nyligt valgte at indkalde en 17. spiller i form af den skadede landsholdsanfører Stine Jørgensen.

Møbelringen Cup

  • Danmark-Frankrig (torsdag 22/11 kl. 21 på TV 2)
  • Danmark-Norge (lørdag 24/11 kl. 19.15 på TV 2)
  • Danmark-Ungarn (søndag 25/11 kl. 16 på TV 2)

EM begynder for Danmarks vedkommende den 30. november med en kamp mod Sverige.

Slutrunden kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.