Håndbold

17-årig fik Mikkelsen til at knække koden: - Det burde være umuligt

GOG-målmanden Frank Mikkelsen fik fat i to straffekast på et afgørende tidspunkt, da fynboerne vandt med et enkelt mål ude over Skjern.

14 straffekast i en og samme kamp til Skjern. 14 gange stod 36-årige Anders Eggert i direkte duel med en GOG-målmand onsdag aften, da Skjern hjemme tabte 29-30.

På de første fire forsøg kunne hverken Frank Mikkelsen eller det nye stjerneskud i målet, 17-årige Svend Rughave, stille noget op. Men da Rughave tre minutter før pausen igen fik chancen, slog han til. Eller rettere: Eggert sendte bolden lige ind på benet af GOG-målmanden, men straffekastet blev reddet.

Jeg står og svinger med armene, og så rammer jeg den. To gange. Det burde være umuligt

Frank Mikkelsen

Det fik førstemålmanden Frank Mikkelsen til at brøle et "sådan" ind mod den unge holdkammerat. Og med 10 minutter tilbage af kampen lod den erfarne målmand sig inspirere på et afgørende tidspunkt, da han flagrede med armene og pillede et straffekast fra Anders Eggert. En bedrift, Mikkelsen gentog med tre minutter tilbage af kampen.

- Jeg har jo aldrig taget et straffekast fra Eggert før, så det var jo lidt sjovt at prøve det. Også når vi sætter Svend (Rughave) ind, og han så tager et straffekast, så blev jeg lidt presset.

Den kunne du ikke have siddende på dig?

- Jo, hvis vi bare vinder, så er det ikke så vigtigt, men det er da super fedt, og det var på et afgørende tidspunkt, så giver det lige lidt mere, sagde Frank Mikkelsen efter kampen.

Hvordan han lige knækkede koden, det havde GOG-målmanden lidt sværere ved at forklare.

- Jeg ved det ikke. Jeg står og svinger med armene, og så rammer jeg den. To gange. Det burde være umuligt, lød det med et smil på læben.

Mens gæsterne fra Gudme "kun" skulle frem og kaste fire straffekast i løbet af kampen, så stod Anders Eggert altså for 14 Skjern-straffekast, hvoraf han scorede på de 11. Og de mange straffekast fik ifølge Frank Mikkelsen indflydelse på kampen.

- Der er mange straffekast i kampen, og det bliver en mærkelig rytme. Selvom Skjern er foran det meste af kampen, så er vi godt med og får skudt bolden ind ude bagfra. Vi får egentlig spillet bredt og har ikke følelsen af, de løber fra os. Så kommer vi op til sidst. Jeg ved ikke, om det er tyveri, men nu tog vi to point, og det er super fedt.

Er I ikke ved at blive vanvittige over at se ham score på alle de straffekast?

- Ikke fordi han scorer på straffekast, men mere fordi de får straffekast hele tiden. Jeg synes godt nok, der var mange, og jeg tror ikke, du finder en kamp i år, hvor der har været så mange straffekast. Så det var næsten det mest frustrerende, for Eggert er sindssygt dygtig, og han bliver ved med at score, fordi han er kynisk. Der er ikke noget med lige at give en væk en gang imellem, sagde GOG-målmanden.

I sidste ende var det også et fynsk straffekast, der afgjorde hele kampen, da 19-årige Frederik Bo Andersen blev den helt store helt, efter tiden var gået.